Ζάκυνθος

ΙΑΝΟΣ: Ελλιπής ενημέρωση από τους κοινοτάρχες για τα πληγέντα κτίρια

Συνεχίζονται με ακόμα πιο γρήγορους  ρυθμούς οι έλεγχοι του κλιμακίου της ΔΑΕΦΚ Δυτικής Ελλάδος στα κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές από τον κυκλώνα «ΙΑΝΟΣ» και μέχρι χθες είχε γίνει επίσκεψη σε 360  κτίσματα, σε διαφορετικά σημεία του νησιού μας.

Καθώς η προθεσμία για την κατάθεση  αιτήσεων λήγει την ερχόμενη Δευτέρα, θα πρέπει όσοι έχουν υποστεί ζημιές και δεν έχουν περάσει από τα αρμόδια γραφεία του Δήμου ή της Περιφερειακής Ενότητας, να το πράξουν  μέχρι το μεσημέρι της 19ης Οκτωβρίου.

Ενώ οι έλεγχοι συνεχίζονται εντατικά από το κλιμάκιο της ΔΑΕΦΚ

Μέχρι και χθες είχαν γίνει έλεγχοι από τα κλιμάκια σε 360 κτίσματα και πρόκειται για σπίτια και καταστήματα που επλήγησαν από το πέρασμα του  κυκλώνα «ΙΑΝΟΣ».

Ο Δήμος και η Περιφερειακή Ενότητα έχουν παραχωρήσει οχήματα στους μηχανικούς της ΔΑΕΦΚ για να πηγαίνουν σε όλα τα χωριά και να κάνουν αυτοψίες για να ακολουθήσει μετά η οικονομική ενίσχυση.

Μεταξύ των προβλημάτων που αντιμετωπίζονται είναι  η εύρεση των σημείων στα οποία είναι τα σπίτια και εκείνο που πρέπει να γίνει άμεσα είναι η παροχή βοήθειας από τους κοινοτάρχες.  Με δεδομένο ότι οι μηχανικοί της ΔΑΕΦΚ δεν είναι από το νησί μας, δεν είναι εύκολο να εντοπίζουν  τα μέρη στα οποία είναι τα κτίρια με τις ζημιές.

Πάνω από 360 κτίσματα έχουν ελεγχθεί έως τώρα

Το κλιμάκιο βρίσκεται εδώ από τις 21 Σεπτεμβρίου και θα παραμείνει έως ότου ολοκληρώσει το έργο του.

Ανακοίνωσή της υπενθυμίζει:

Τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου και ώρα 13:30’  λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο Δήμο Ζακύνθου από τους πολίτες των οποίων οι κύριες κατοικίες υπέστησαν ζημίες από το πέρασμα του κυκλώνα «ΙΑΝΟΣ».

Με βάση τις καταχωρημένες αιτήσεις τα κλιμάκια καθημερινά προβαίνουν σε αυτοψίες, καταχωρούν τα σχετικά στοιχεία και κατηγοριοποιούν τις ζημιές και έχουν αρχίσει να συγκεντρώνουν, παράλληλα, τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη σύνταξη των αιτήσεων οικονομικής ενίσχυσης των νοικοκυριών που επλήγησαν.

Υπενθυμίζεται ότι το σύνολο του θεσμικού πλαισίου καθώς και τα έντυπα αιτήσεων  που πρέπει να συμπληρώσουν και καταθέσουν οι υποψήφιοι της οικονομικής ενίσχυσης βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Δήμου Ζακύνθου

 (https://www.zakynthos.gov.gr/)

Οι αιτήσεις πλήρως συμπληρωμένες μπορούν να υποβάλλονται ηλεκτρονικά για όσους δύνανται να το πράξουν στις εξής ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

[email protected]  και  [email protected] 

Eντύπως οι πλήρως συμπληρωμένες αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται από 8:30’ έως 13:15’ όλες τις εργάσιμες ημέρες, είτε στο τέως Κοινοτικό Γραφείο Σαρακηνάδου, δίπλα από την Εκκλησία, είτε στα Γραφεία του Κέντρου Κοινότητας στον 1ο όροφο του Μικρού Διοικητηρίου (Οδός Τάλμποτ Κεφαλληνού)

Η όλη διαδικασία για τις οικονομικές ενισχύσεις των νοικοκυριών για τις ζημιές στην κύρια κατοικία τους από το Δήμο Ζακύνθου βάσει του νόμου πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι την 18η Μαρτίου 2021.

Πληροφορίες  παρέχονται από 8:30’ έως 13:30’  τις εργάσιμες ημέρες στα τηλέφωνα 2695362 -174, -175, -176.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *