Ζάκυνθος

Η Ζάκυνθος στους πρώτους νομούς της Ελλάδας που ολοκληρώνει το ΟΣΔΕ 2021

Η Ζάκυνθος είναι ένας από τους πρώτους νομούς της Ελλάδας που πέτυχε με πολύ γρήγορους ρυθμούς να φέρει σε πέρας (κατά το μεγαλύτερο μέρος) τις αιτήσεις ενιαίας ενίσχυσης των αγροτών, δηλαδή τις αιτήσεις ΟΣΔΕ 2021, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας συγκριτικά με άλλους νομούς τα Επικράτειας που βρίσκονται ακόμα πολύ πίσω.

Υπενθυμίζεται πως για το τρέχον έτος (2021), η καταληκτική προθεσμία υποβολής Δηλώσεων ΟΣΔΕ λήγει την 22 Ιουνίου 2021, ημέρα Τρίτη και πολλές περιοχές έχουν να διεκπεραιώσουν χιλιάδες αιτήσεις των παραγωγών.

 Στις 3 πρώτες θέσεις  που οι παραγωγοί ολοκλήρωσαν τη διαδικασία φέτος είναι η Φθιώτιδα, η Ζάκυνθος και η Μεσσηνία, όμως  για τους υπόλοιπους νομούς ζητείται μία μικρή παράταση της προθεσμίας.

Σε δηλώσεις του στον –Ε- ο Διευθυντής του Ενιαίου Αγροτικού Συνεταιρισμού Πέτρος Βισβάρδης, έχει κάνει γνωστό ότι παρά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν φέτος, είχε γίνει εγκαίρως η κατάλληλη προετοιμασία και έτσι δεν υπήρξαν καθυστερήσεις, ενώ πολλοί αγρότες εξυπηρετήθηκαν τηλεφωνικά με τους κωδικούς τους.

Για όσους δεν έχουν ακόμα τακτοποιήσει τις αιτήσεις, υπενθυμίζεται ότι πρέπει να σπεύσουν μέχρι τις 22 Ιουνίου.

Εκτός από τις περιπτώσεις ανωτέρας βίας και τις εξαιρετικές περιστάσεις η υποβολή μετά τις 22 Ιουνίου 2021:

α) της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης συνεπάγεται μείωση των ποσών κατά 1% ανά εργάσιμη ημέρα που ο/η κάτοχος εκμετάλλευσης θα είχε δικαίωμα να λάβει ως ενίσχυση, εάν η αίτηση είχε υποβληθεί εμπρόθεσμα,

β) της αίτησης χορήγησης ή αύξησης της αξίας των δικαιωμάτων ενίσχυσης συνεπάγεται μείωση κατά 3% ανά εργάσιμη ημέρα των ποσών που πρέπει να καταβληθούν σε σχέση με δικαιώματα ενίσχυσης που χορηγούνται/ή αυξάνουν την αξία τους το 2021 στον/την δικαιούχο.

Επισημαίνεται ότι οι  ποινές δεν επιφέρουν καμία μείωση στον αριθμό των δικαιωμάτων της ενιαίας ενίσχυσης που κατέχει ο/η γεωργός, παρά μόνο στα δικαιούμενα ποσά.

Σε περίπτωση καθυστέρησης μεγαλύτερης των 25 ημερολογιακών ημερών (δηλαδή υποβολής της αίτησης μετά την Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021), η αίτηση θεωρείται απαράδεκτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *