Ελλάδα

Η Θεοδώρα Τζιάκρη, η Εκκλησία και η συνεργασία των “προοδευτικών δυνάμεων”

Φωτιές στο πολιτικό σκηνικό άναψε το ταξίδι, οι φωτογραφίες και οι ανακοινώσεις στα Social media της πρώην υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θεοδώρα Τζιάκρη.


Η κα Τζιάκρη βρέθηκε στη Ζάκυνθο για οικογενειακές διακοπές και δεν παρέλειψε να συναντήσει δημόσια στις 13 Αυγούστου, τον πρώην βουλευτή Δημήτρη Βαρβαρίγο αλλά και να επισκεφτεί στον Ι.Ν. Αγίου Διονυσίου τους προκαθήμενους της τοπικής εκκλησίας, σεβ. κ.κ. Διονύσιο και Χρυσόστομο. Και στις 2 συναντήσεις παρίστατο ο γνωστός κοινωνιολόγος και συγγραφέας Σπύρος Ξένος.


Στις αναρτήσεις της η κα Τζιάκρη έγραψε:
“Με τον καλό μου φίλο Δημήτρη Βαρβαρήγο. Καφές και συζήτηση στον Κόκκινο Βράχο στην πλατεία Σολωμού στη Ζάκυνθο. Στο τραπέζι της συζήτησης οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, οι υποκλοπές αλλά και η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α και Β βαθμού που αποτελεί μονόδρομο για την Ζάκυνθο.”
Λίγη ώρα αργότερα η κα Τζιάκρη συνοδευόμενη απο τον κ. Σπύρο Ξένο  βρέθηκε στον ‘Αγιο. και ξεναγήθηκε στου χώρους του Μοναστηριού απο τους δύο μητροπολίτες.


Για τη συνάντηση αυτή η κα Τζιάκρη έγραψε:
“Συναντήθηκα σήμερα στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου στην Ζάκυνθο με τον Μητροπολίτη Δωδώνης κ.κ. Χρυσόστομο και τον Μητροπολίτη Ζακύνθου κ.κ. Διονύσιο Δ’ με τους οποίους είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για το έργο αναστήλωσης της Ιεράς Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου, το σκάνδαλο του Ναυαγίου στα ορεινά της Ζακύνθου και την χρόνια δικαστική διαμάχη με την αραβικών συμφερόντων εταιρεία Pimana για το ιδιοκτησιακό καθεστώς.
Ξεναγήθηκα από τον Μητροπολίτη Διονύσιο στο Εκκλησιαστικό Μουσείο της Μονής Στραφάδων και Αγίου Διονυσίου στο οποίο εκτίθενται Ιερα κειμήλια, εικόνες και θησαυροί που προέρχονται κυρίως απο την Μονή Στροφάδων και αξιώθηκα να προσκυνήσω το Ιερό Λείψανο του Αγίου Διονυσίου που φυλάσσεται άφθαρτο εντός Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου.”


ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΝΔ


Στις δηλώσεις της κας Tζιάκρη αντέδρασε στις 17 Αυγούστου η ΔΕΕΠ της Ν.Δ. στη Ζάκυνθο και σε ανακoίνωση που εξέδωσε ανάφερε τα εξής:


Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Θ. Τζάκρη επέλεξε τη φιλόξενη Ζάκυνθο για τις καλοκαιρινές της διακοπές. Το νησί μας, άλλωστε, αποτελεί ιδανικό προορισμό για το καλοκαίρι και διαθέτει μοναδικές ομορφιές που αξίζει κανείς να δει.
Σε ό,τι αφορά, όμως, στη σχετική ανάρτησή της στην οποία η ίδια κάνει λόγο για το «σκάνδαλο» του Ναυαγίου, η κυρία Τζάκρη θα μπορούσε, γλυτώνοντας χρόνο από τις διακοπές της, να ενημερωθεί αναλυτικά από τα μεγαλοστελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίους Πιτσιόρλα – οικονομικό σύμβουλο της αγοράστριας εταιρίας Pimana – και Σαγιά – νομικό σύμβουλό της εν λόγω εταιρίας και τ. Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- οι οποίοι επι των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ συνομιλούσαν επανειλημμένως με διευθυντικά στελέχη της Pimana και «κανόνισαν» να ολοκληρωθεί με συνοπτικές διαδικασίες η αγοραπωλησία στην περιοχή.
Ακόμα, επι της υποθέσεως θα μπορούσε η κυρία Τζάκρη να ενημερωθεί και από την τ. συνάδελφό της κυρία Βαλαβάνη η οποία στις 21/5/2015 με έγγραφό της ξεκαθαρίζει τη γνησιότητα της διαθήκης βάσει της οποίας πουλήθηκε η σχετική έκταση.
Η σημερινή Κυβέρνηση και ο Βουλευτής Π.Ε. Ζακύνθου Διονύσης Ακτύπης από την πρώτη στιγμή έχουν καταβάλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να διασφαλισθεί πως η παραλία και ο αιγιαλός του Ναυαγίου Ζακύνθου είναι και θα παραμείνουν κτήμα των Ελλήνων πολιτών και ουδέποτε πρόκειται με κανέναν απολύτως τρόπο να πέσουν στα χέρια όσων για χρόνια επιδιώκουν με κάθε τρόπο να καπηλευθούν την περιοχή. Ήδη η επιτροπή αξιοποίησης και προστασίας του Ναυαγίου Ζακύνθου έχει σημειώσει έργο, στο πλαίσιο των χρονικών περιθωρίων που διέθετε. Ήδη έχουμε διασφαλίσει με προσωπικές παρεμβάσεις του Βουλευτή Π.Ε. Ζακύνθου Διονύση Ακτύπη το ποσό των 2.7 εκ ευρώ προκειμένου να συντηρηθεί το πλοίο «Παναγιώτης» και να διασφαλισθεί η ακεραιότητα των εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών του αξιοθέατου.
Όσο για την αναφορά της στο έργο που το Υπουργείο Πολιτισμού της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στα Στροφάδια συνολικού προυπολογισμού 14 εκ ευρώ, την ευχαριστούμε ιδιαίτερα που το αναγνωρίζει.
Ευχόμαστε στην κυρία Τζάκρη να περάσει ξεκούραστα τις καλοκαιρινές της διακοπές διότι κοντοζυγώνει μια πολιτικά απαιτητική περίοδος
”.


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ


Tη σκυτάλη πήρε αμέσως μετά η Ν.Σ του ΣΥΡΙΖΑ η οποία ανακοίνωσε στις 18 Αυγούστου τα εξής:
Αντί άλλης απάντησης στην ΔΕΕΠ Ζακύνθου της ΝΔ σχετικά με τις… ιστορίες θερινής νυκτός, με τις οποίες σχολιάζει τις δηλώσεις της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ Θεοδώρας Τζάγκρη, κατά την πρόσφατη επίσκεψη της στην Ζάκυνθο. Ιδιαίτερα μάλιστα με την γνωστή από το 2014, γαλάζια επιχείρηση της αγοραπωλησίας των 15.000 στρεμμάτων στην ευρύτερη περιοχή του όρμου του Ναυαγίου.
Δίνουμε εκ νέου στην δημοσιότητα την γνωστή κοινοβουλευτική ερώτηση του τ. υπουργού τουρισμού και διαχρονικού πρωταγωνιστή στην υπόθεση κ Χάρη Θεοχαρη.
Πρόκειται για την υπ’ αριθμ. 1279/18.11.2016 * κοινοβουλευτική ερώτησης, που κατέθεσε ο κ Θεοχάρης, προς τους υπουργούς Οικονομικών και Περιβάλλοντος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κ.κ. Ε. Τσακαλώτο και Γ. Σταθακη.
Το θέμα της ερώτησης ήταν:
«Επένδυση 2 δις της κρατικής εταιρείας του Κατάρ AlRayyant στην Ζάκυνθο».
Σε αυτήν ο κ Θεοχάρης, προφανώς σε συνεννόηση με την PIMANA, επικαλείται ανακριβή και ψευδή στοιχεία, και υιοθετεί τα περί «σοβαρού επενδυτικού σχεδίου», για το οποίο μάλιστα γνωρίζει ότι υπάρχει ακόμα και …δέσμευση χρημάτων !
Ασκεί κριτική στους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, διότι η υπεράσπιση της νομιμότητας και το αίτημα ακύρωσης του επίδικου συμβολαίου συνιστά… «αντι-επενδυτική» στάση. Και στηλιτεύει ακόμα και την στάση του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, περί δήθεν αγνόησης των Καταριανών. Και όλα αυτά ενώ η υπόθεση βρισκόταν στην δικαιοσύνη, την ανεξαρτησία της οποίας ο κ. Θεοχάρης «αναγνωρίζει»!
Με αυτές τις θέσεις λοιπόν, ο κ Χ. Θεοχάρης περιγράφει την στάση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ το 2016.
Εξ αιτίας μάλιστα αυτών αλλά και… άλλων απόψεων του έγινε υπουργός τουρισμού της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Συναγωνιζόμενος έκτοτε σε ενεργητικότητα τους λοιπούς υπουργούς της ΝΔ, κκ Αδ. Γεωργιάδη, Β. Κικίλια και την περιφερειάρχη κ Ρ. Κράτσα -Τσαγκαροπουλου, στην μάχη για την υλοποίηση της μεγάλης τύχη για την Ζάκυνθο…. της “ επένδυσης” του Εμίρη…
Και δεν ξεχνάμε ασφαλώς τον κ Δ. Ακτύπη, βουλευτή Ζακύνθου της ΝΔ , που όπως πάντα, κατόπιν …ενεργειών του, εξασφάλισε το ποσόν των 2.700.000 Ευρω από τα χρήματα των φορολογουμένων , για μία ακόμα ρεμούλα στο όνομα της “ανάπτυξης” και της προστασίας του ναυαγίου.
Υγ: Είναι πράγματι δύσκολο να αλλάξετε την βαριά ατζέντα των τηλεφωνικών υποκλοπών, που έστησαν οι σκοτεινοί μηχανισμοί του μητσοτακικού παρακράτους. Ωστόσο λίγο… πρωτοτυπία στην θεματολογία δεν θα έβλαπτε κύριοι της ΔΕΕΠ της ΝΔ .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *