Quantcast

Γνώμες

Η ταπεινοφροσύνη, ζητούμενο στην εποχή μας

Βρισκόμαστε στην εβδομάδα των Παθών του Κυρίου η Μ. Πέμπτη είναι η ημέρα κατά την οποία τελέσθηκε ο Μυστικός Δείπνος ανάμεσα στον Ιησού και τους 12 Μαθητές Του.


Είναι η ημέρα κατά την οποία ο Ιησούς έπλυνε τα πόδια των μαθητών Του, διδάσκοντας με αυτόν τον τρόπο την ταπεινοφροσύνη, το στοιχείο εκείνο του χαρακτήρα που ελάχιστοι διαθέτουν στην σημερινή εποχή και που οδεύει σε πορεία άγνωστης λέξης.


Η ταπεινοφροσύνη είναι ζητούμενο στην σύγχρονη εποχή που σημαντικές αξίες έχουν παραμεριστεί και βρίσκονται στα αζήτητα, ενίοτε θεωρούνται και μειονεκτήματα καθώς ο άνθρωπος έχει στρέψει τα ενδιαφέρον του σε κατευθύνσεις μονόπλευρα υλικές και μακράν της πνευματικότητας.


Οι ημέρες που διανύουμε, οι ημέρες κατά τις οποίες η πανδημία δημιούργησε νέα δεδομένα στη ζωή μας, μας κάνουν να αναθεωρήσουμε πολλά από αυτά που μας οδήγησαν σε μία ψευδεπίγραφη ευδαιμονία και δίνεται πλέον μία νέα ευκαιρία προβληματισμού στον Άνθρωπο να αναλογιστεί, στον χρόνο που διαθέτει σε μεγαλύτερη αφθονία, ποιά είναι η πορεία του και πού αυτή τον οδηγεί.


Θέλουμε να πιστεύουμε πως το πέρασμα από τον Γολγοθά της πανδημίας, που αναγκαστικά θα διαβεί όλος ο πληθυσμός επί γης, θα μας κάνει πιο δυνατούς, πιο υγιώς σκεπτόμενους και πιο ενδελεχείς ερευνητές των αληθινών μυστικών της ζωής μας. Και είναι αυτά που μας οδηγούν στην ευτυχία χωρίς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *