Ζάκυνθος

Η Ρόδη Κράτσα για τον εμβολιασμό στα Ιόνια και τη βρετανική αγορά: “Κερδίσαμε την μάχη αλλά ο πόλεμος συνεχίζεται”

Να συγχαρεί  τους κατοίκους της Περιφέρειας για την ανταπόκριση τους στο πρόγραμμα εμβολιασμού θέλησε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων ΡόδηΚράτσα μιλώντας χθες το πρωί στο ραδιόφωνο του Ερμή, σημειώνοντας όμως ότι επιβάλλεται να παραμείνουμε προσεκτικοί, κυρίως επειδή τα νησιά μας είναι τουριστικοί προορισμοί. Η ίδια έκανε ειδική αναφορά και στη Ζάκυνθο, σημειώνοντας πως σε σχέση με τα υπόλοιπα νησιά βρίσκεται λίγο πιο πίσω, κυρίως σε ότι αφορά και τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Υπενθυμίζουμε πως τα Ιόνια Νησιά βρίσκονται στην 1η θέση σε ότι αφορά τον εμβολιασμό των κατοίκων της Ελλάδας, όπως προέκυψε από τα επίσημα στοιχεία, τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα, μετά την έκτακτη σύσκεψη -μέσω τηλεδιάσκεψης- του Πρωθυπουργού με τους 13 Περιφερειάρχες της χώρας, τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. και τις ηγεσίες των Υπουργείων Υγείας και Εσωτερικών, με αντικείμενο τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία και την πορεία των εμβολιασμών.

Ο Φορέας για το Ναυάγιο σημείο αναφοράς και για τα εμβληματικά αξιοθέατα των υπόλοιπων νησιών

Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία, σχεδόν οι μισοί κάτοικοι της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (47%) έχουν, ήδη ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους (1η θέση), ενώ στην κορυφή των Περιφερειών βρίσκονται τα Ιόνια Νησιά και όσον αφορά στην πρώτη δόση εμβολιασμού (55%).

«Οι κάτοικοι των νησιών κατανόησαν την ανάγκη του εμβολιασμού και θέλω να συγχαρώ τον κάθε έναν ξεχωριστά. Επίσης να συγχαρώ το προσωπικό στα Κέντρα Υγείας, στα Νοσοκομεία και στις εμβολιαστικές γραμμές που από την πρώτη στιγμή συνέβαλαν στην προσπάθεια. Υπάρχουν ακόμη όμως συμπολίτες μας που δεν έχουν εμβολιαστεί και πρέπει να πειστούν μια που το εμβόλιο είναι η ασφαλέστερη οχύρωση για κάθε έναν ξεχωριστά, αλλά και για το σύνολο της κοινωνίας μας» υπογράμμισε αρχικά η Περιφερειάρχης τονίζοντας πως οι συμπολίτες μας που δεν είναι εμβολιασμένοι αποτελούν την «χαραμάδα» για να μπει και πάλι ο ιός στην κοινωνία μας.

«Έχουμε όλα τα εμβόλια στη διάθεση μας και όλοι έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο. Η Ζάκυνθος έχει μείνει λίγο πίσω σε ότι αφορά τη β δόση και πρέπει να τρέξουμε. Υπάρχει πάντα η ατομική ευθύνη και αυτό αφορά και τα προστατευτικά μέτρα που θα πρέπει να τηρούνται» ανέφερε, σημειώνοντας πως η δημόσια υγεία θα πρέπει να αποτελεί για όλους προτεραιότητα.

Τέλος η Περιφερειάρχης έκανε γνωστές τις πρωτοβουλίες  της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού που ανακοινώθηκαν στην σύσκεψη για τη δημιουργία κινητών μονάδων εμβολιασμού που θα φέρουν το εμβόλιο κοντά στους πολίτες και αυτό αφορά τις τουριστικές περιοχές.

Σημαντικό έργο υποδομής ο δρόμος διαφυγής που θα κατασκευαστεί στο Ναυάγιο

«Κερδίσαμε την μάχη αλλά ο πόλεμος συνεχίζεται, αλλά έχουμε τα όπλα της επιστήμης που έχουν σώσει την ανθρωπότητα» τόνισε.

Με αφορμή τις τελευταίες ανακοινώσεις από την Μεγάλη Βρετανία, στην αγορά της οποίας στηρίζεται ο τουρισμός σε όλα τα Ιόνια Νησιά, η Περιφερειάρχης σημείωσε πως η προοπτική ανοίγματος των συνόρων από τις 19 Ιουλίου είναι πολύ θετική, πλην όμως ακόμη δεν γνωρίζουμε όλες τις παραμέτρους που αφορούν κυρίως αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί. Όπως ανέφερε το θέμα απασχόλησε και τις συζητήσεις που είχε με τον Υπουργό Τουρισμού Χ. Θεοχάρη κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κέρκυρα και ο προβληματισμός εντοπίζεται στους βρετανούς νεαρής ηλικίας και στα μικρά παιδιά που δεν έχουν εμβολιαστεί.

«Μην αμφιβάλει κανείς πως όλοι οι τουριστικοί παράγοντες της Βρετανίας, αλλά και οι πρεσβείες στα νησιά παρακολουθούν πολύ στενά την εξέλιξη των υγειονομικών δεδομένων στα νησιά μας. Είναι πολύ εύκολο να αλλάξουν τα δεδομένα και αυτό είναι κάτι που το ζήσαμε στη Ζάκυνθο» τόνισε η κ. Κράτσα.

Αν και  όπως διευκρίνισε δε δόθηκε χρόνος κατά την συνάντηση της με τον Υπουργό να συζητήσουν το θέμα της δημιουργίας του Φορέα για το Ναυάγιο, η Περιφερειάρχης σημείωσε πως το Νομοσχέδιο επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το θέμα με σοβαρότητα και υπογράμμισε πως το παράδειγμα του Φορέα Διαχείρισης για το Ναυάγιο, θα μπορούσε να υιοθετηθεί και για άλλες εμβληματικές περιοχές στα Ιόνια Νησιά όπως ο Μύρτος της Κεφαλονιάς, για τις οποίες υπάρχουν ζητήματα με την πρόσβαση, την ασφάλεια των επισκεπτών.

«Το πώς αντιμετωπίστηκε σωστά η διαχείριση μιας περιοχής όμως το Ναυάγιο έχει κινητοποιήσει το ενδιαφέρον και για άλλες εμβληματικέςπεριοχές στα νησιά μας» δήλωσε.

Τέλος η Περιφερειάρχης ανέφερε πως αν και ο νέος δρόμος διαφυγής δεν θα κατασκευαστεί φέτος , η προοπτική αυτού του έργου θα παρέχει συνθήκες ασφάλειας αφού πρόκειται για ένα σημαντικό έργο υποδομής.

Ακολουθήστε το Ermisnews.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από τη Ζάκυνθο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *