Ζάκυνθος

Η πρώτη άδεια αιολικού σταθμού ηλεκτρικής ενέργειας στο Βραχιώνα

O πρώτος αιολικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Ζάκυνθο πρόκειται να εγκατασταθεί στην περιοχή Λίβα Ζακύνθου και θα είναι δυναμικότητας 2,4 MW.

Τη σχετική άδεια υπέγραψε στις 27 Ιουλίου 2021 ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιόνιων νησιών, Νίκος Παπαθανασίου  σε εφαρμογή του νόμου 4203 που ισχύει από το 2013 και απόφασης του υπουργού Ανάπτυξης με ημερομηνία 18/ 6/ 2007.

Η ισχύς της άδειας είναι για δύο χρόνια και σύμφωνα με τον ίδιο νόμο μπορεί να παραταθεί. Ιδιοκτήτης του αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας είναι η εταιρεία ΔΥΤΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ Ε.Ε.

 Πρόκειται για μια από τις πολλές αδειες εγκατάστασης σταθμών αιολικής ενέργειας που δίνονται τον τελευταίο καιρό στη χώρα και προωθούνται στα πλαίσια της απολιγνιτοποίησης της παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο λιγνίτης που ως μετάλλευμα χρησιμοποιούσαν τα εργοστάσια της ΔΕΗ από την  δεκαετία του 1950, θεωρείται η πλέον ρυπογόνα, για την  ατμόσφαιρα, πηγή ηλεκτρικής ενέργειας και για το λόγο αυτό προωθείται η κατάργησή του και η υποκατάστασή του με άλλες ηπιότερες μορφές.

ermisnewsroom

4 σχόλια

  1. Εεε θα χρειαστεί λίγο ακόμα καμένα για κάντε κάτι ρε παιδιά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *