Quantcast

Γνώμες

Οι προτεραιότητες του Βουλευτή

Μια σειρά σοβαρών θεμάτων πρέπει να μπουν στις προτεραιότητες του Βουλευτή της μονοεδρικής μας καθώς ο χρόνος κυλά και δεν είναι τα αποτελέσματα του κορονοϊού το μοναδικό και αποκλειστικό θέμα που
πρέπει να αναλώνεται εντός του νοσοκομείου.

Με δεδομένο λοιπόν ότι η κρίση που τσάκισε κυριολεκτικά την Ελλάδα, αφού μετά τη χρεοκοπία και τα μνημόνια ήλθε η οικονομική καταστροφή λόγω κορονοϊού, θα πρέπει να αναστραφεί με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και με ενδεχόμενη αναθεώρηση του μονόπλευρου αναπτυξιακού μας μοντέλου, αναμένουμε από τον κ. Ακτύπη να ασχοληθεί με αυτά που εδώ και πολλά χρόνια γνωρίζει, ως άνθρωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Κατά πρώτον ο Βουλευτής έχει ιερή υποχρέωση να συνεργάζεται στενά σε θεσμικό επίπεδο με όλους τους εκλεγμένους που έχουν λόγο και ευθύνη στο νομό Ζακύνθου και να συναποφασίζουν για έργα και αναπτυξιακή πορεία, βάζοντας ο καθείς το πετραδάκι του εκεί που μπορεί και εκεί που επιβάλλεται να το πράξει για το όφελος και την ευημερία του λαού του.

Κατά δεύτερον υπάρχουν μια σειρά από ζητήματα με τα οποία πρέπει να ασχοληθεί επισταμένως για να έχουμε πορεία προόδου και τελική κατάληξη, η οποία σαφώς θα είναι σε όφελος του νησιού. Ανάμεσα σε αυτά τα θέματα είναι το Κτηματολόγιο και το Δασολόγιο που έχουν πολύ δουλειά ακόμα μέχρι να έλθουν σε πέρας, καθώς επίσης το χωροταξικό το οποίο μονίμως παραπέμπεται στις καλένδες.

Στις προτεραιότητες του Βουλευτή πρέπει να μπουν επίσης η προώθηση του έργου επισκευής του λιμανιού με τον τραπεζοειδή σε πρώτο πλάνο καθώς έχει γίνει η δημοπρασία, αλλά και μικρότερης εμβέλειας ζητήματα στο λιμάνι τα οποία γνωρίζουν άπαντες γιατί σε ένα τουριστικό νησί πρέπει να υπάρχει τάξη και ασφάλεια σε όλη τη ζώνη εντός κι εκτός λιμενολεκάνης.

Στα καθ’ ύλην αρμόδια πρέπει να αναφερθεί η απόλυτη αναγκαιότητα να έλθουν γιατροί στο νοσοκομείο μας γιατί καλοί είναι αυτοί που προσελήφθησαν ως βοηθητικό και άλλο προσωπικό, αλλά δημόσια υγεία χωρίς γιατρούς στα νοσοκομεία δεν υπάρχει.

Με δεδομένη την ιδιότητά του στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής, ο Βουλευτής Ζακύνθου οφείλει να ασχοληθεί σοβαρά με όλα τα περιβαλλοντικά ζητήματα του νησιού που σέρνονται άλυτα εδώ και πολλά χρόνια και έχουν προκαλέσει σημαντική ζημιά στη φύση.

Μεγάλο κεφάλαιο είναι επίσης η πορεία του αγροκτηνοτροφικού τομέα, η αξία του οποίου φάνηκε στα χρόνια της κρίσης, θέμα για το οποίο επιβάλλεται να γίνει συζήτηση, αν θέλουμε να μην είμαστε απόλυτα εξαρτώμενοι από τους μεγάλους τουριστικούς οργανισμούς και να χορεύουμε στο ρυθμό που κάθε φορά αρέσκονται να μας παίζουν. Οι πρώτες επαφές στον ΕΑΣΖ πρέπει να έχουν συνέχεια και επέκταση με άλλους φορείς που εμπλέκονται στον αγροδιατροφικό κλάδο.

Επιπλέον ο Βουλευτής δεν πρέπει να ασχολείται εξωθεσμικά με τα οικονομικά των τοπικών μέσων ενημέρωσης και αν τον ενδιαφέρει πραγματικά να μην καταστραφούν οικονομικά και κλείσουν, υπάρχει τρόπος διαυγής δημοσίου διαλόγου. Έτσι θα γλυτώσουμε από τα κακά πνεύματα του παρελθόντος που γνωρίζει πολύ καλά από την αυτοδιοικητική θητεία του.

Τέλος ο Βουλευτής πρέπει να αντιληφθεί πως η σύγχρονη πολιτική δεν ασκείται με τα εργαλεία του χθες, κάτι που βλέπουμε ότι προσπαθεί να αναδείξει ο αρχηγός του κόμματός του που έχει κάνει προσπάθειες για να μπει η χώρα στη νέα εποχή και να γίνει πρότυπο.

Της Αγγελικής Ξενόφου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *