Ελλάδα

Η προστασία των επισκεπτών στο ναυάγιο στο επίκεντρο της κριτικής Νοτοπούλου προς το Υπουργείο Τουρισμού

Συνεχίζονται ο θόρυβος και οι αντιδράσεις μετά την κατολίσθηση που σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη στην περιοχή του Ναυαγίου, ως συνέπεια της σεισμικής δόνησης των 5,4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ νοτιοδυτικά της Κεφαλονιάς.


Στο επίκεντρο του προβληματισμού και της κριτικής έχουν βρεθεί τα μέτρα και οι αποφάσεις της κυβέρνησης αναφορικά με την προστασία της ακτής και των λουομένων μετά την μεγάλη κατολίσθηση που σημειώθηκε το 2018, εντελώς ξαφνικά και δίχως να έχει προηγηθεί σεισμός.


Λίγο μετά το σεισμό και την κατολίσθηση το Υπουργείο Τουρισμού εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία “πραγματοποιήθηκε, στο υπουργείο Τουρισμού, προγραμματισμένη σύσκεψη της Επιτροπής Τουριστικής Αξιοποίησης και Προστασίας του Ναυαγίου Ζακύνθου με τη συμμετοχή του Διευθυντή του ΟΑΣΠ, Ευθύμιου Λέκκα, και του Δημάρχου Ζακύνθου, Νικήτα Αρετάκη, με αντικείμενο την επικαιροποίηση των μέτρων ασφαλείας στην παραλία του Ναυαγίου.


Στη σύσκεψη, αποφασίστηκε η εκ νέου σύσταση για αυστηρό έλεγχο της πρόσβασης των επισκεπτών μόνο στις επιτρεπόμενες ζώνες που έχουν καθοριστεί στη σχετική επιστημονική μελέτη με παράλληλη τήρηση του ανώτατου αριθμού επισκεπτών, έτσι ώστε οι λουόμενοι να βρίσκονται σε ασφαλή απόσταση από τα πρανή (βράχοι).
Αναμένονται οι αποφάσεις των συναρμόδιων Αρχών και της Πολιτικής Προστασίας για την επικαιροποίηση των μέτρων με στόχο την ασφάλεια των επισκεπτών”.


ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ


Αντιδρώντας στην ανακοίνωση αυτή η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αρμόδια για θέματα τουρισμού Κατερίνα Νοτοπούλου προέβη στην παρακάτω ανακοίνωση:


«Ανήσυχη είναι η τοπική κοινωνία της Ζακύνθου, μετά την κατολίσθηση βράχων στην παγκοσμίου φήμης παραλία του Ναυαγίου, ευτυχώς, χωρίς να υπάρξουν θύματα.
Είναι γνωστές στους κατοίκους της περιοχής, οι ιδιομορφίες της συγκεκριμένης τοποθεσίας αλλά και η άναρχη κατάσταση στην οποία βρίσκεται, αποτέλεσμα της έλλειψης σοβαρής και ουσιαστικής διαχείρισής της» ανέφερε η κα Νοτοπούλου.


«Παρά τις μεγαλόστομες δηλώσεις του κ. Κικίλια πριν από 8 μήνες από το βήμα της Βουλής, ότι έχει γίνει προσεκτική μελέτη και θα πραγματοποιηθούν έγκαιρες παρεμβάσεις για τις άμεσες και επείγουσες ανάγκες του δεύτερου πιο φωτογραφισμένου προορισμού στην Ελλάδα, η πραγματικότητα είναι αμείλικτη.


Δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο προστασίας των επισκεπτών της διάσημης παραλίας, δεν υπάρχει εικόνα στις αρμόδιες υπηρεσίες για την πραγματική κατάσταση και την επικινδυνότητα των πρανών, δεν έχει αξιοποιηθεί καμιά από τις ειδικές μελέτες που εκπονήθηκαν προ τριών ετών για αυτό ακριβώς το σκοπό, αλλά ούτε και έχει προγραμματιστεί κάποια παρέμβαση», υπογράμμισε η τομεάρχης Τουρισμού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *