Κοινωνία

Η πραγματογνωμοσύνη του ΤΕΕ για την Μπόχαλη

Ένα από τα θέματα που επρόκειτο να συζητηθούν χθες στο δημοτικό συμβούλιο απασχολεί εδώ και δεκαετίες το Δήμο Ζακύνθου  και προκαλεί τεράστια αναστάτωση σε κατοίκους και επιχειρηματίες της Μπόχαλης που επί μακρόν βρίσκονται σε αντιπαράθεση.

 Ο λόγος για το πλάτωμα της Μπόχαλης και την επιχείρηση που λειτουργεί εκεί , ζήτημα το οποίο έχει επανειλημμένως απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς μέχρι σήμερα να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Θυμίζουμε πως η τελευταία απόφαση που είχε ληφθεί από το Σώμα επί των ημερών της προηγούμενης δημοτικής αρχής ήταν να ανατεθεί πραγματογνωμοσύνη στο ΤΕΕ και μάλιστα τη δαπάνη της πραγματογνωμοσύνης αυτής έχει ήδη καλύψει ο Δήμος.

Εδώ και πολλούς μήνες όμως η έκθεση του ΤΕΕ δεν έχει ολοκληρωθεί με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο δια ταύτα με το θέμα να επανέρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο χθες το μεσημέρι, χωρίς ακόμη ο Δήμος να έχει στα χέρια του την έκθεση. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Σώματος Στ. Κακολύρης, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Β. Αϊβαλής με τον οποίο υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία ενημέρωσε πως η πραγματογνωμοσύνη ολοκληρώθηκε, υπογράφηκε και θα βρίσκεται στα χέρια του Δήμου το αργότερο μέχρι σήμερα το μεσημέρι. Σε αντίθετη περίπτωση, ο Δήμος θα κινηθεί κατά του ΤΕΕ στέλνοντας εξώδικο μια που η καθυστέρηση είναι μεγάλη.

Για το ίδιο θέμα θέλησαν να τοποθετηθούν τόσο ο πρώην Αντιδήμαρχος Δ. Κουτσουγιάννης όσο και ο δημοτικός σύμβουλος Κ. Κόκκορης που εξέφρασαν επιφυλάξεις για το αν η πραγματογνωμοσύνη θα  βρίσκεται άμεσα στη διάθεση του Δήμου.

Όπως ανέφερε ο κ. Κουτσογιάννης από τον περασμένο Γενάρη που ο ίδιος είχε ασχοληθεί με την υπόθεση άκουγε συνεχώς πως η έκθεση του ΤΕΕ θα φτάσει στο Δήμο από μέρα σε μέρα, αλλά έχουν ήδη περάσει πολλοί μήνες….

Σε κάθε περίπτωση ο Δήμαρχος ξεκαθάρισε πως αυτή είναι η τελευταία προθεσμία και το θέμα θα είναι πρώτο στην ημερήσια διάταξη στην επόμενη συνεδρίαση.

Μ.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *