Κοινωνία

Ι. Καραμαλίκης: Αίτημα για παρουσία της Αστυνομίας στο Λαγανά και το 2022

Θετικό πρόσημο βάζει στον απολογισμό της φετινής σεζόν για τον Λαγανά ο Πρόεδρος της κοινότητας  Παντοκράτορα Γ. Καραμαλίκης και μιλώντας στο ραδιόφωνο του Ερμή πριν από λίγες ημέρες τόνισε πως κάτι άλλαξε φέτος προς το καλύτερο, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αστυνόμευση.

«Στοίχημα» για κατοίκους και επιχειρηματίες είναι να διατηρηθεί μια καλή εικόνα και την επόμενη σεζόν, οπότε και αναμένεται να «επανακάμψουν» οι τουρίστες νεαρής ηλικίας που κατά το παρελθόν έχουν συνδέσει την παρουσία τους με άσχημες εικόνες στην περιοχή.

«Φέτος κάτι άλλαξε στο Λαγανά, ωστόσο αυτό έγινε μετά από προσπάθεια πολλών ετών από τους τοπικούς φορείς και τους κατοίκους της  περιοχής. Είχαμε μια καλύτερη εικόνα και σε σχέση με την καθαριότητα ενώ έστω και με δύο άτομα είχαμε και πεζή καθαριότητα τουλάχιστον στα κεντρικά σημεία. Η σημαντικότερη όμως αλλαγή αφορούσε την παρουσία της Αστυνομίας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και αυτό ήταν αίτημα ετών για την περιοχή μας» τόνισε ο κ. Καραμαλίκης, υπογραμμίζοντας πως ο Λαγανάς χρειάζεται αστυνόμευση και φέτος το καλοκαίρι το αίτημα αυτό εισακούστηκε.

Σωστό το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας στον κεντρικό δρόμο, αλλά με καλύτερη προετοιμασία!

«Πιστεύαμε πως οι υποσχέσεις που ακούσαμε πέρυσι για αύξηση της Αστυνόμευσης θα έμεναν και πάλι στα λόγια, αλλά ευτυχώς διαψευστήκαμε και υπήρξε γενναία ενίσχυση με 120 άτομα. Αυτό βοήθησε ώστε ο Λαγανάς να έχει θετικά αποτελέσματα. Ας μην ξεχνάμε πως πρόπερσι λόγω των αστοχιών που είχαμε στο Λαγανά, είδαμε να μπαίνει πρόωρο τέλος στην σεζόν και αυτό δεν είχε αρνητικές συνέπειες  μόνο το Λαγανά αλλά ολόκληρη τη Ζάκυνθο» τόνισε ο Πρόεδρος της κοινότητας Παντοκράτορα, υποστηρίζοντας όμως πως παρά τα περσινά  προβλήματα ο Λαγανά και φέτος προσέλκυσε επισκέπτες και μάλιστα πολύ καλούς τουρίστες

«Φέτος αποδείχθηκε πως δεν μπορούμε να είμαστε εξαρτημένοι μόνο από τους Άγγλους τουρίστες. Αυτό που εμείς θέλουμε είναι να συνεχιστεί η παρουσία της Αστυνομίας και του χρόνου. Στόχος είναι να προσελκύσουμε όλο και καλύτερους επισκέπτες και αυτό εξαρτάται και από τις υπηρεσίες που εμείς σαν επιχειρηματίες παρέχουμε. Παράλληλα όμως η Αυτοδιοίκηση πρέπει να φροντίζει για την καθαριότητα αλλά και την ύδρευση, καθώς φέτος είχαμε πολλά προβλήματα με την υδροδότηση» σημείωσε ο Πρόεδρος.

Τέλος, για το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στον κεντρικό δρόμο, ανέφερε πώς ήταν ένα μέτρο που εφαρμόστηκε ερήμην των κατοίκων και υπήρξαν κάποια προβλήματα με την στάθμευση των μόνιμων κατοίκων, την τροφοδότηση των καταστημάτων.

«Θα έπρεπε να υπάρχει κάποια προετοιμασία εκ των προτέρων . Προσωπικά θεωρώ πως το μέτρο είχε θετικά αποτελέσματα αλλά έπρεπε να εφαρμοστεί με καλύτερο προγραμματισμό» σημείωσε.

Μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος έθιξε το πρόβλημα της εφαρμογής του Σχεδίου Πόλης Λαγανά σημειώνοντας πως τα χρήματα που έχουν δεσμευτεί θα πρέπει να αξιοποιηθούν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *