Quantcast

Γνώμες

Η ισχύς του ισχυροτέρου…

Δεν χρειάζεσαι να είσαι αριστερός για να σχολιάσεις τη στάση των τουρ οπερέιτορς στην υπόθεση των πληρωμών των ξενοδόχων, που μετά την τρομακτική χρονιά που έζησαν φέτος με την κάθετη πτώση των αφίξεων λόγω της πανδημίας, πρέπει να ζητιανεύουν αυτά που τους οφείλει η γνωστή πολυεθνική.

Από όποια πολιτική σκοπιά κι αν το δει κάποιος είναι ξεκάθαρη η στάση του συγκεκριμένου τουρ οπερέιτορ, που λειτουργεί αποικιοκρατικά και με τη λογική της ισχύος του ισχυροτέρου, μη τηρώντας τις δεσμεύσεις του για πληρωμή των επιχειρηματιών που πρέπει με ιώβεια υπομονή να αναμένουν τη νέα χρονιά για να δουν αν και πότε θα λάβουν τα «δεδουλευμένα» τους.

Κάθε μέρα που περνάει όλο και δυναμώνουν οι φωνές διαμαρτυρίας των επιχειρηματιών του νησιού μας που τόλμησαν φέτος να ανοίξουν τα ξενοδοχεία τους αλλά δεν περίμεναν ότι θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο! Μαθαίνουμε δε ότι δεν είναι μόνο η TUΙ αλλά και άλλες παρόμοιες εταιρείες που αρνούνται να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, τη στιγμή μάλιστα που έχουν λάβει από τους πελάτες τους τα χρήματα για τις διακοπές που έκαναν και τα κρατάνε για λογαριασμό τους.

Σε ένα νησί που τις τελευταίες δεκαετίες έχει διδαχθεί πολλά από το τουριστικό μοντέλο που ανέπτυξε και προώθησε χωρίς στόχο και στρατηγική, αυτό είναι ένα καλό μάθημα για να έχει ένα νέο ξεκίνημα σε διαφορετικές και πιο υγιείς βάσεις.

Όμως ποιος είναι αυτός που θα δείξει το έμπρακτο ενδιαφέρον για κάτι τέτοιο;  Το ερώτημά μας δεν είναι ρητορικό και μας προξενεί μέγιστη εντύπωση η αδιαφορία  που επιδεικνύουν οι αρχές σε τοπικό επίπεδο, αφού δεν έχουν οργανώσει ούτε μία συζήτηση προβληματισμού και κατάθεσης προτάσεων…

 Α.Ξ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *