Αθλητισμός

Η FIFA δικαίωσε τον ΑΠΣ Ζάκυνθος – Επιτρέπει την μετακίνηση των ερασιτεχνών παικτών σε επαγγελματίες

Ραγδαίες-καταιγιστικές εξελίξεις στην ομάδα της Ζακύνθου, στην ΕΠΟ αλλά και κατ΄ επέκταση στην SL2!!! Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες του ioniansports, η απάντηση της FIFA στο αίτημα της Ζακύνθου ήταν όχι μόνο άμεση αλλά αστραπιαία!

Η Διεθνής Ομοσπονδία μετά από παρέμβαση της Ζακύνθου και όχι της ΕΠΟ, μελέτησε τον φάκελο του είχε προσκομίσει η ομάδα του Ιονίου και μέσα σε χρόνο ντε τε η Ομοσπονδία απάντησε με e- mail στην ομάδα της Ζακύνθου.

Μια απάντηση που κοινοποιήθηκε στην αρμόδια Επιτροπή της ΕΠΟ. Επιτροπή Ιδιότητας Μεταγραφών. Η FIFA απαντά ότι η Ζάκυνθος από την στιγμή που έχουν κλείσει οι μεταγραφικές περίοδοι του καλοκαιριού στις 31/8, μπορεί να κάνει μετακίνηση των ερασιτεχνών παικτών της και να τους κάνει επαγγελματίες, αφού αυτή η περίπτωση δεν θεωρείται μεταγραφή για την FIFA.

Aναφέρει λοιπόν:  “Η ανακατάταξη από ερασιτέχνες σε επαγγελματίες δεν θεωρείται εγγραφή αλλά αλλαγή της κατάστασης ενός παίκτη, επομένως, αυτοί οι παίκτες δεν θα απαιτούσαν νέα εγγραφή επειδή είναι ήδη εγγεγραμμένοι στο HFF στο σύλλογο.  Ωστόσο, μια τέτοια αλλαγή του καθεστώτος θα επιτρέπεται μόνο για παίκτες που ήταν ήδη εγγεγραμμένοι στο Zakynthos 1961 F.C. (ο ίδιος σύλλογος που θα συμμετάσχει στη Super League 2) ως ερασιτέχνης πριν από το τέλος της περιόδου εγγραφής για επαγγελματίες που καθορίστηκαν από το HFF, δηλαδή πριν από τις 31 Αυγούστου 2021.”

Με λίγα λόγια λέει ότι η Ζάκυνθος μπορεί να κάνει επαγγελματίες τους παίκτες της που είχε στο δυναμικό της πριν από την 31η Αυγούστου. Για την ομάδα, αυτή η εξέλιξη είναι μια νίκη με απώλειες βέβαια για τους νησιώτες αλλά μια μεγάλη νίκη που την κρατά ζωντανή στη SL2. Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα στην ΕΠΟ θα βρίσκεται ο νομικός εκπρόσωπος της Ζακύνθου ο οποίος θα κάνει όλες τις ενέργειες που χρειάζονται. Από τα χθες, έχει ενημερωθεί από την FIFA και η ΕΙΜ (Επιτροπή Ιδιότητας Μεταγραφών), η οποία καλείται πλέον να ενημερώσει την Ε.Ε. της ΕΠΟ για την τροπή των γεγονότων.

Η μπάλα πλέον είναι στα πόδια της Ζακύνθου καθώς με αυτό το έγγραφο-απάντηση της FIFA η ΕΕ θα καλεστεί να εφαρμόσει τον νόμο και να ανοίξει το σύστημα για να μπορέσουν οι ερασιτέχνες παίκτες της Ζακύνθου να γίνουν επαγγελματίες.

Όλες αυτές οι εξελίξεις δημιουργούν ένα ντόμινο που επηρεάζουν όχι μόνο την ΕΠΟ αλλά και την SL2 που όλως τυχαίως χθες βιάστηκε να προβεί σε ορισμό αγώνων της 1ης αγωνιστικής, 11 ημέρες πριν αρχίσει το πρωτάθλημα!!! Η Ζάκυνθος λοιπόν αυτή την στιγμή έχει δύο χαρτιά στα χέρια της. Το έγγραφο από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών που την δικαιώνει και το έγγραφο από την Διεθνή Ομοσπονδία (FIFA) που επίσης την δικαιώνει.  Η διοίκηση καλεί όλο το νησί της Ζακύνθου σε επαγρύπνηση έτσι ώστε ο σύλλογος να βρει το δίκιο του.      

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *