Κοινωνία

Η Ένωση Λογιστών Ενημερωνει – Παράταση για τις αιτήσεις επιστρεπτέας προκαταβολής

Η Ένωση λογιστών – φοροτεχνικών του ν ομού μας έδωσε στοιχεία για τις ημερομηνίες που αφορούν την επιστρεπτέα προκαταβολή.

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο Πρόεδρος της Ένωσης Νίκος Τσουκαλάς «δίνεται παράταση για τις αιτήσεις της επιστρεπτέας Προκαταβολής III (Γ Δ.Ο.Υ 246/2020), καθώς και η δυνατότητα υποβολής ΑΙΤΗΣΗΣ για επιχειρήσεις που δήλωσαν έως την 28η Σεπτεμβρίου 2020 στοιχεία εσόδων χωρίς να έχουν υποβάλλει αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Η αίτηση υποβάλλεται έως 2 Νοεμβρίου 2020». Με την απόφαση αυτή τροποποιείται, για λόγους χρηστής διοίκησης, η ΓΔΟΥ 233/10.10.2020 κοινή απόφαση, προκειμένου να μην εξαιρούνται από τους δικαιούχους, εφόσον πληρούν τις λοιπές προϋποθέσεις, πρόσωπα τα οποία υπέβαλαν τα στοιχεία εσόδων στην ειδική εφαρμογή του TAXISnet της ΑΑΔΕ («Τα Έσοδά μου») σε συνέχεια της υπό στοιχεία ΓΔΟΥ 207/10.9.2020 κοινής απόφασης (Β’ 3867), για τη χορήγηση της επιστρεπτέας προκαταβολής και δεν υπέβαλαν τη σχετική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, σύμφωνα με την τελευταία ως άνω κοινή απόφαση.

Οι επιχειρήσεις οι οποίες υπέβαλαν έως την έναρξη ισχύος της παρούσας απόφασης, αίτηση σύμφωνα με το άρθρο 6 της υπό στοιχεία ΓΔΟΥ 233/10.10.2020 , η οποία απορρίφθηκε, εκ του λόγου ότι δεν είχαν υποβάλει τη σχετική εκδήλωση ενδιαφέροντος, δύνανται να υποβάλουν εκ νέου αίτηση, εφόσον έως την 28η Σεπτεμβρίου 2020 δήλωσαν στοιχεία εσόδων στην ηλεκτρονική εφαρμογή «Τα Έσοδά μου» που λειτουργεί στην πλατφόρμα «myBusinessSupport» της ΑΑΔΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *