Κοινωνία

Η Ένωση Γονέων ανησυχεί για το άνοιγμα των σχολείων

Το Δ. Σ. της Ένωσης Γονέων των Μαθητών Ζακύνθου σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει πως «για άλλη μία φορά, ακούει με προσοχή τις κυβερνητικές εξαγγελίες για το πιθανό άνοιγμα των σχολείων.

 Η ανησυχία των γονέων είναι έκδηλη αφού για να συμμετέχει ένας μαθητής στην εκπαιδευτική διαδικασία θα πρέπει να κάνει selftest στο σπίτι του, με ότι αυτό συνεπάγεται, και να παρουσιάζεται  η σχετική υπεύθυνη δήλωση από τον γονέα. Στο όνομα της «ατομικής ευθύνης» καλούνται οι γονείς να ασκήσουν καθήκοντα υγειονομικού προσωπικού, προκείμενου να μην προσληφθεί το κατάλληλο προσωπικό στα σχολεία.

Παρά το ιδιαίτερα επιβαρυμένο ιικό φορτίο, κανένας λόγος δεν γίνεται για μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ στο χώρο του κάθε σχολείου, για την μείωση των μαθητών ανά τμήμα ή για την θερμομέτρηση των μαθητών κατά την προσέλευση τους στο σχολείο.

Εμείς οι γονείς, απαιτούμε να ανοίξουν τα σχολεία με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, καθώς και τις οικογένειες τους. Καλούμε τους αρμόδιους, με υπευθυνότητα, να δημιουργήσουν ένα δίκτυο προστασίας για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα ακούγοντας τα αιτήματά μας».

Ακολουθήστε το Ermisnews.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από τη Ζάκυνθο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *