Ο Σύλλογος των εργαζομένων του Νοσοκομείου συμμετείχε σε πανελλαδική κινητοποίηση του κλάδου που έγινε προχθές με αιτήματα που αφορούν τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων και την ένταξη στα βαρέα-ανθυγιεινά.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ζακύνθου Ευάγγελος Τσώλας δήλωσε ότι έχουν δοθεί πενιχρές αυξήσεις στους μισθούς και δεν ενισχύθηκε ο κλάδος. Για εκείνους που έρχονται να εργαστούν στο Νοσοκομείο του νησιού μας από άλλες περιοχές, είπε ότι υπάρχει πολύ υψηλό κόστος ενοικίων και πολλοί από αυτούς φεύγουν και επιστρέφουν στα σπίτια τους.

Προχθές το πρωί οι εργαζόμενοι έκαναν συγκέντρωση στην πύλη του Νοσοκομείου, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένονται νέες κινητοποιήσεις πανελλαδικά.
Η τουριστική σεζόν
Για την τουριστική περίοδο και τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν ο κ. Τσώλας είπε ότι «χρειάζεται στήριξη σε θέσεις όπως στα εργαστήρια του Νοσοκομείου και δη στο βιοχημικό-μικροβιολογικό γιατί έχουν φύγει 8 άτομα. Πρόκειται για άτομα που συνταξιοδοτήθηκαν, είτε δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους ή ακόμα μετακινήθηκαν αλλού.
Χρειάζεται να έλθουν επιπλέον νοσηλευτές γιατί ο μέσος όρος ρεπό και αδειών φτάνουν τις 70 με 80 ημέρες και πρέπει να πάρουμε το νόμιμο που δικαιούμεθα. Για να γίνει αυτό χρειάζεται να έλθουν και άλλοι εργαζόμενοι.
Προσωπικό χρειάζονται και κάποιες υποστηρικτικές υπηρεσίες όπως είναι τα μαγειρεία.
Με 10 έως 20 άτομα θα είμαστε εντάξει» είπε ο Πρόεδρος του Συλλόγου.
Οι γιατροί
Αναφορικά με τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό ο κ. Τσώλας είπε αυτή τη στιγμή το πιο σημαντικό πρόβλημα το αντιμετωπίζει η καρδιολογική κλινική που έμεινε με ένα άτομο. Όμως σε άλλες κλινικές έχουμε νέα πρόσωπα που ήλθαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.
Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος είπε: «ήλθαν ως επικουρικό προσωπικό γιατροί σε τμήματα όπως το ορθοπεδικό, η μονάδα τεχνητού νεφρού, η μαιευτική και το μικροβιολογικό. Είναι σημαντικό ότι ήλθαν αυτοί για να κάνουμε όλοι τη δουλειά μας. Ήλθαν τρεις ορθοπεδικοί και θα βοηθήσουν στα εξωτερικά ιατρεία, στα χειρουργεία και στα επείγοντα. Ειδικά το καλοκαίρι που έχουμε πολλά τροχαία.
Το ίδιο γίνεται και στη μαιευτική κλινική.
Στα εργαστήρια ήλθε ένας γιατρός και περιμένουμε έναν ακόμα».
Η καρδιολογική
Ειδικά για την καρδιολογική ο Πρόεδρος του Συλλόγου σημείωσε: «Το πολύ σημαντικό είναι η καρδιολογική κλινική που έχει απομείνει με έναν γιατρό καθώς ο άλλος βρίσκεται με αναρρωτική.
Ο εναπομείναν γιατρός είναι για 7 ημέρες συνεχόμενες εφημερία στο Νοσοκομείο Ζακύνθουκαι καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό. Είναι για όλη τη Ζάκυνθο το νούμερο ένα πρόβλημα οι ελλείψεις γιατρών στην καρδιολογική. Το μόνο παρήγορο και περιμένουμε την υλοποίησή του, είναι ότι έγινε κρίση για ένα γιατρό που παίρνει τη θέση του διευθυντή της καρδιολογικής και αν περιορίσουμε τη γραφειοκρατία, θα βρίσκεται μαζί μας μέχρι τα μέσα του Μάρτη.
Μέχρι τώρα όμως ο καρδιολόγος είναι μόνος του! Αν δεν έλθει αμέσως κι άλλος ένας καρδιολόγος, υπάρχει φόβος να μην μείνει κι αυτός που περιμένουμε.
Ενίσχυση χρειάζεταικαι η παθολογική κλινική που έχει 3 γιατρούς συν έναν που μετακινείται από το κέντρο υγείας.
Στην πνευμονολογική δόθηκε παράταση στο διευθυντή που επρόκειτο να συνταξιοδοτηθεί και θα μείνει για λίγο ακόμα, αλλά πρέπει να βρούμε γιατρούς.
Χρειάζεται ακόμα ένας παιδίατρος και ένας στο ακτινολογικό τμήμα. Στον τεχνητό νεφρό έχουμε έναν επιπλέον γιατρό αλλά δεν είναι νεφρολόγος και κρατάμε την γιατρό που έπρεπε να είχε συνταξιοδοτηθεί».
Εμείς ζητάμε λύσεις και συνεχίζουμε τον αγώνα, κατέληξε ο κ. Ευάγγελος Τσώλας.