Ζάκυνθος

Η εκκρεμότητα με τον ισολογισμό του 2014 φέρνει αλλαγές στο Δήμο

Μετά από συζητήσεις και διαβουλεύσεις έγινε δεκτή από το Δήμαρχο η παραίτηση του προϊσταμένου των Οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου και στη θέση του τοποθετήθηκε υπάλληλος καριέρας από την ιεραρχία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δήμος δεν έχει κλείσει τους ισολογισμούς του, από το έτος 2014 και μετά, όπως είναι υποχρεωμένος από το νόμο, και αυτό είναι ένα τεράστιο θέμα που εδώ και χρόνια κρύβεται επιμελώς “κάτω από το χαλί” τόσο από τις πολιτικές παρατάξεις που πολιτεύονται στο Δήμο όσο και από τους πρώην Δημάρχους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του -Ε- ο Δήμαρχος απευθύνθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών για το θέμα και ζήτησε τεχνική υποστήριξη για την επίλυση του προβλήματος.

Η απάντηση όμως από το Υπουργείο είναι ότι θα πρέπει να απευθυνθεί σε εταιρεία Ορκωτών λογιστών το πόρισμα της οποίας θα πρέπει να ακολουθήσει με θρησκευτική ευλάβεια και δίχως καμία παρέκκλιση.

Μέχρι σήμερα ωστόσο κανείς έξω από το Δήμο δεν γνωρίζει το τι έχει μεσολαβήσει και η εταιρεία Ορκωτών λογιστών που διενεργούσε τα προηγούμενα χρόνια τον ετήσιο διαχειριστικό έλεγχο δεν έχει λύσει αυτό τον απίστευτο γρίφο.

Στο γραφείο του Δημάρχου πάντως υπάρχει έγγραφο υπηρεσιακού παράγοντα ο οποίος δεν αναγνωρίζει ως γνήσια μια σειρά από παραστατικά που δείχνουν μεγάλες δαπάνες την περίοδο 2014 – 2015.

Στο μεταξύ εξομαλύνονται οι σχέσεις του Δημάρχου Νικήτα Αρετάκη με ορισμένους τουλάχιστον συνεργάτες του στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά από μια περίοδο έντασης και διαφωνιών.

Ο εμφανής συγκεντρωτισμός του κου Αρετάκη και η βιασύνη ορισμένων δημοτικών συμβούλων του ψηφοδελτίου του, να αναλάβουν ευθύνες στην διαχείριση του Δήμου χωρίς την παρουσία του Δημάρχου σε αυτές, υπήρξαν οι αιτίες που ακόμα και σήμερα υπάρχει διάσταση απόψεων αλλά και προσωπικές πικρίες.

ermisnewsroom

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *