Ζάκυνθος

Η εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο Καλαμάκι έχει προκαλέσει την αντίδραση των κατοίκων

Πολλά και σημαντικά θέματα απασχόλησαν την τελευταία συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλαμακίου που πραγματοποιήθηκε  το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου και μεταξύ των όσων συζητήθηκαν ήταν το σοβαρό ζήτημα της ρύπανσης του κόλπου του Λαγανά από τα στραγγίδια του ΧΥΤΑ που παραμένει ανοιχτή πληγή για την περιοχή. Με ομόφωνη απόφαση που πήραν τα μέλη του συμβουλίου ζητούν  την καθημερινή μεταφορά των λυμάτων που λιμνάζουν στις δεξαμενές, υπερχειλίζουν και καταλήγουν στη θάλασσα.

Αξίζει να τονιστεί πως το πρόβλημα παραμένει οξυμένο παρά τα όσα ανακοινώθηκαν από πλευράς περιφερειακού ΦΟΣΔΑ για καθημερινή μεταφορά των στραγγιδίων και αυτό που ανέφερε μιλώντας στον Ερμή ο Πρόεδρος της κοινότητας Χ. Κοντονής είναι πως υπάρχει μια ανταλλαγή ευθυνών μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας. Όπως έκανε γνωστό, σε επικοινωνία που είχε με την Αντιπεριφερειάρχη ενημερώθηκε πως το κόστος της μεταφοράς θα έπρεπε να καλυφθεί από το Δήμο και λόγω οφειλών προς τον ιδιοκτήτη του βυτιοφόρου, αυτός σταμάτησε να μεταφέρει τα λύματα του ΧΥΤΑ στο Βιολογικό.

Τα σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα που προκαλούνται από τον ΧΥΤΑ δεν είναι τα μοναδικά που απασχόλησαν την συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλαμακίου, καθώς συζήτηση έγινε και για το περιστατικό καταστροφής αμμοθίνων στην περιοχή, που πρόσφατα καταγγέλθηκε και από την «Κίνηση Άμμου» για την περιοχή κοντά την κλειστή καντίνα στον δρόμο Καλαμάκι – Λαγανάς με αποτέλεσμα να γίνουν  αυτόφωρα. Το τοπικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να καταδικάσει την ρύπανση στην περιοχή Λούρος με μπάζα που σκέπασαν τις αμμοθίνες αλλά και καταπάτησαν το δημόσιο χώρο. Το τοπικό συμβούλιο ζητά την απομάκρυνση των μπαζών, την επιβολή προστίμων αλλά και την παρέμβαση της Επιτροπής ποιότητας ζωής για το θέμα.

Ένα ακόμη θέμα που συζητήθηκε  στο Τοπικό Συμβούλιο είναι αυτό που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τους μόνιμους κατοίκους και αφορά την εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην οροφή μιας επιχείρησης. Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει ερωτηματικά και αναστάτωση και η απόφαση που έλαβε το Τοπικό Συμβούλιο είναι να γίνει ερώτημα προς την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, μια που ο ιδιοκτήτης της κεραίας αναφέρει πως διαθέτει σχετική  άδεια. Τέλος στην συνεδρίαση συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την καθαριότητα και τον ευπρεπισμό της περιοχής ενόψει του καλοκαιριού  όπως είναι το κόψιμο χόρτων κατά μήκος των δημοτικών δρόμων, ο καθαρισμός τάφρων από φερτά υλικά, το άσπρισμα των πεζοδρομίων, καθώς και η συνεχής  παρουσία προσωπικού για την πεζή καθαριότητα. Ακόμη, το τοπικό συμβούλιο ζητά πράσινους και μπλε κάδους, καθώς και κάδους για την ανακύκλωση των γυάλινων μπουκαλιών αλλά και την διάθεση οργανικών απορριμμάτων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *