Quantcast

Γνώμες

Η ευθύνη των πολιτικών για την ενημέρωση

Στην περίπτωση των ζημιών από την πρόσφατη μεγάλη κακοκαιρία  αλλά και γενικότερα, οι πολιτικοί εκπρόσωποι του τόπου μας οφείλουν να ενημερώνουν το λαό για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν ώστε να τύχουν της κρατικής βοήθειας με την όποια μορφή δοθεί αυτή και πρόκειται για μια πάγια τακτική που σχετίζεται με τις υποχρεώσεις των αιρετών απέναντι στους πολίτες για ευνόητους λόγους.

Η επισήμανση γίνεται από την πλευρά μας καθώς οι πληττόμενοι από τον ΙΑΝΟ είναι αρκετοί στο νησί μας και χρειάζεται να τηρηθεί μια διαδικασία σε διαφορετικά επίπεδα, μέχρι να μπορέσουν να λάβουν τις αποζημιώσεις και να προβούν στις αναγκαίες επισκευές σε κτίρια ή αντικαταστάσεις σε καταστραφέντα είδη.

Οι τοπικές αρχές σε επίπεδο Δήμου, Αντιπεριφέρειας καθώς και ο Βουλευτής, θεωρούμε πως επιβάλλεται ανά τακτά διαστήματα να ενημερώνουν για τόσο σοβαρά ζητήματα και να μην φείδονται χρόνου και  κόπου προκειμένου να εξυπηρετήσουν την τοπική κοινωνία. Επιπροσθέτως πρέπει να γνωρίζουν πως οι συμπολίτες μας που είναι μια προχωρημένης ηλικίας, αδυνατούν να βρίσκονται συνεχώς στο διαδίκτυο  και να ενημερώνονται από εκεί για ότι συμβαίνει.

Αναμένουμε λοιπόν να αποκατασταθεί η αναγκαία ενημέρωση που πρέπει να παρέχεται για όλους, καθώς οι προθεσμίες κλείνουν προς τα τέλη του μήνα και δεν θα υπάρχουν άλλα περιθώρια για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των πληγέντων.

Α.Ξ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *