Quantcast

Γνώμες

Οι δικές μας ευθύνες για την εγκληματικότητα

Με αφετηρία το τελευταίο έγκλημα με θύμα την 38χρονη γυναίκα στον Άγιο Σώστη, το «Βήμα» στο κυριακάτικο φύλλο της δημοσιεύει ένα αναλυτικό ρεπορτάζ για τα φαινόμενα βαριάς εγκληματικότητας στο νησί μας, κάνοντας λόγο για «ατελείωτη δράση της μαφίας της Ζακύνθου» και παρομοιάζοντας το νησί μας με το «Παλέρμο».

Καταγράφοντας για αρκετά χρόνια την τοπική ειδησιογραφία, δεν μπορούμε να ισχυριστούμε πως «πέφτουμε» από τα σύννεφα, ωστόσο τα δημοσιεύματα σε μια μεγάλη αθηναϊκή εφημερίδα, αλλά και η αναπαραγωγή αυτών σε πλήθος ιστοσελίδων μας φέρνει για ακόμη μια φορά μπροστά σε έναν «καθρέφτη» που δεν μας αρέσει η θέα του.

Ο δημοσιογράφος καταγράφει μεταξύ άλλων «δολοφονίες καταμεσής του δρόμου, βομβιστικές επιθέσεις, διαδοχικά κρούσματα διαφθοράς στην ΕΛ.ΑΣ. μέχρι και στο σημείο αξιωματικοί να κατευθύνουν ληστείες, εμπρησμοί κτιρίων και δασών, διακίνηση ναρκωτικών και λαθρομεταναστών» χαρακτηρίζοντας τη Ζάκυνθο κέντρο του «οργανωμένου εγκλήματος».

Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα, πολλοί συμπατριώτες μας δεν έκρυψαν την θλίψη και την απογοήτευση τους, σημειώνοντας πως αυτού του είδους η δημοσιότητα είναι το ελάχιστο που χρειαζόμαστε τώρα.

Πριν σταθούμε όμως στο τι γράφεται, τι δημοσιεύεται και τι αναπαράγεται, ας σταθούμε πρώτα στις δικές μας ευθύνες ως τοπική κοινωνία, ως αρχές και πολίτες και ας διορθωθούμε πριν να είναι πολύ αργά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *