Quantcast

Γνώμες

Η δεύτερη μεγάλη μάχη με τον ιό!

Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για την επιστροφή στην καθημερινή λειτουργία του κράτους, της κοινωνίας και της οικονομίας γίνεται με πολύ συγκρατημένα βήματα τη Δευτέρα το πρωί.

Για όλους εμάς τους απλούς πολίτες είναι το δεύτερο μεγάλο τεστ υπευθυνότητας και προσοχής και για την κυβέρνηση το δεύτερο μεγάλο στοίχημα μετά την επιτυχία του πρώτου στοιχήματος, εδώ και 50 ημέρες.

Μόνο που τώρα υπάρχει μια διαφορά. Αυτή τη φορά η όποια επιτυχία ή αποτυχία του εγχειρήματος, δεν θα βασίζεται σε διοικητικά και αστυνομικά μέτρα, όπως συνέβη μέχρι σήμερα.

Θα βασιστεί στο μεγαλύτερο βαθμό ευθύνης, συμμετοχής και προσοχής που θα δείξουν οι πολίτες προκειμένου να περιορίσουν ακόμα περισσότερο τις πιθανότητες να νοσήσουν από την πανδημία κι άλλοι συμπολίτες μας.

Άρα εξ’ αντικειμένου το εγχείρημα τώρα είναι ακόμα πιο δύσκολο.

Και θα γίνει ακόμα δυσκολότερο όταν ανοίξουν όλες οι λειτουργίες της οικονομίας.

Επί της ουσίας καλούμεθα όλοι να αλλάξουμε τρόπο ζωής.

Ήδη αυτό έχει συμβεί.

Μόνο που τώρα οι αλλαγές αυτές θα συνοδευτούν με την επιστροφή στις εργασίες μας και με την καθημερινή επικοινωνίας μας με πολλούς συμπολίτες μας. Άρα ακόμα μεγαλύτερη προσοχή και χρήση των προστατευτικών μέσων.

Στο ερώτημα τι προέχει αυτό τον καιρό, με όλα αυτά που μας συμβαίνουν, χωρίς αμφιβολία απαντούμε ότι προέχει η υγεία μας, ακόμα κι αν πρόκειται να “νοσήσει” και μάλιστα βαριά, η εθνική και τοπική μας οικονομία.

Φίλιππος Συνετός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *