Quantcast

Γνώμες

H εποχή του ποδηλατοδρόμου

Η πολιτεία με μεθοδικό τρόπο προσπαθεί να διευκολύνει τους Δήμους να υλοποιούν γρήγορα και αποτελεσματικά έργα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους.

Μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες αποφάσεις των τελευταίων ημερών, είναι αυτή που προβλέπει την δημιουργία ποδηλατοδρόμων με συνοπτικές διαδικασίες.

Στην Πόλη μας, εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια συζητείται η δημιουργία ποδηλατοδρόμου στην παραλιακή λεωφόρο από το Κρυονέρι έως το Αργάσι.

Δυστυχώς ουδέποτε αυτό έγινε πράξη διότι έχουμε την κακοτυχία να υπάρχει ένα Λιμενικό ταμείο που σχεδόν μόνιμα δεν συνεργάζεται με τον εκάστοτε Δήμαρχο.

Και φυσικά ακόμα κι αν ο Δήμαρχος, σε υλοποίηση του μέτρου που εξήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών, ζητήσει να γίνει ποδηλατόδρομος στην παραλιακή λεωφόρος, δεν είναι βέβαιο ότι θα συνεργαστεί η παρούσα ηγεσία του Λιμενικού ταμείου, εάν δεν “γκρεμιστεί κάποιος φούρνος” από ψηλά!

Όμως τώρα που ο κόσμος έχει επιστρέψει στο ποδήλατο.

Τώρα που αθλείται και κάνει περισσότερο φυσικό τρόπο ζωής, οφείλουν Δήμος και Λιμενικό Ταμείο να συνεργαστούν και να δουν διαφορετικά τη χρήση των πεζοδρομίων της παραλιακής λεωφόρου.

Δεν μιλάμε τις περίφημες εκείνες μελέτες περί ανάπλασης της παραλιακής λεωφόρου που έχουν χρυσοπληρωθεί και τώρα σκονίζονται στα ράφια του Δήμου, αλλά για πολύ απλά πράγματα που έχουν γίνει σε όλες τις πόλεις της πατρίδας μας και τώρα γίνονται και στα χωριά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *