Ένα περιστατικό βάναυσης θανάτωσης ζώου σημειώθηκε στο Ρομίρι Ζακύνθου το Σάββατο 22 Αυγούστου και καταγγέλθηκε στις αρχές.
Συγκεκριμένα, οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη μιας 63χρονης γυναίκας στο Ρομίρι Ζακύνθου, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ευζωίας των ζώων.
Σύμφωνα με την Αστυνομία και όπως αναμεταδίδει η ΕΡΤ, πρόκειται για μια κάτοικο Ζακύνθου η οποία συνελήφθη μετά από καταγγελία της ιδιοκτήτριας της γάτας ότι η γυναίκα την είχε δεμένη σε ένα γειτονικό τοιχίο.
Αμέσως ξεκίνησε από την Αστυνομία σχετική έρευνα η οποία επιβεβαίωσε το συμβάν.
Στην 63χρονη γυναίκα, επιβλήθηκε ήδη διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ και οδηγήθηκε στην Εισαγγελική Αρχή Ζακύνθου από την οποία ζήτησε προσθεσμία για να απολογηθεί.
Το νομοθετικό πλαίσιο για την κακοποίηση και θανάτωση ζώων, έχει αυστηροποιηθεί κατά πολύ και προβλέπεται πολυετής φυλάκιση.
