Quantcast

Γνώμες

Γιατί η νεολαία μας γυρίζει την πλάτη;

Τα πρώτα σύννεφα για την σκληρή ανταγωνιστική κοινωνία στην οποία ζούμε έκαναν την εμφάνισή τους στον ορίζοντα και ήταν οι νέοι που έδειξαν το δρόμο και μάλιστα από τις υπερανεπτυγμένες οικονομίες του πλανήτη.
Ανάσα λυτρωτική είναι αυτή η αντίδραση των νέων γιατί φαίνεται ότι υπάρχει βαθύτερη σκέψη για τη ζωή και μπορεί να εκφραστεί δυναμικά σε όλο τον πλανήτη, από την Αμερική μέχρι την Κίνα. Πρόκειται για το κίνημα «antiwork» (δηλαδή αντι-εργασία) που αφορά νέους οι οποίοι αποφάσισαν να αρνηθούν τη δουλειά με βασικό επιχείρημα πως οι χαμηλοί μισθοί και οι κακές εργασιακές συνθήκες δεν τους επιτρέπουν να ανοίξουν τα φτερά τους και να πετύχουν τα όνειρά τους.


Οι πληροφορίες που συγκεντρώσαμε λένε πως το κίνημα «antiwork» συνεχώς διογκώνεται και είναι δείγμα αντίδρασης στις αχαρακτήριστες συνθήκες δουλειάς για τους ανθρώπους που έχουνε μετατραπεί σε μηχανήματα και αριθμούς στην παραγωγική διαδικασία.


Αναμενόμενη η στάση των νέων αλλά φαίνεται πως η αντίδραση αυτού του είδους θα επηρεάσει και μεγαλύτερες ηλικίες γιατί πλέον οι άνθρωποι ζητούν πίσω τη ζωή τους, αυτή που έχασαν και χάνουν καθημερινά με το σύγχρονο τρόπο διαβίωσης που μας έχει μετατρέψει όλους σε σκλάβους!


Δεν είναι μόνο το άγχος και τα ατελείωτα ωράρια, δεν είναι η εξάρτηση από τα ηλεκτρονικά και οι χαμηλές αμοιβές, είναι όλα αυτά μαζί και πολλά ακόμα που μπορούν να διηγηθούν οι νέοι για τη ζωή που τους ετοίμασαν και καθόλου δεν τους ικανοποιεί.


Το κίνημα «antiwork» είναι γροθιά στο στομάχι του συστήματος και τώρα που το «πουλόβερ άρχισε να ξηλώνεται» θα δούμε μια διαφορετική επανάσταση της νεολαίας που δεν αντέχει Άλλο και δεν θα δείξει καμία ανοχή και καμία υπομονή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *