Κοινωνία

Γεράσιμος Παπαδόπουλος: «Την επόμενη φορά θα λέμε δυστυχώς» στην παραλία Ναυάγιο της Ζακύνθου

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει με ανάρτησή του στο Facebook ο Διευθυντής Ερευνών Σεισμολογίας του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, για την πιο φημισμένη παραλία της Ζακύνθου, το Ναυάγιο.

Ο γνωστός επιστήμονας, προειδοποιεί για την αναγκαιότητα λήψης μέτρων ασφαλείας στην παραλία, η οποία παρά το εντυπωσιακό της τοπίο, δεν παύει να ενέχει κινδύνους, λόγω των ψηλών βράχων που την περιτρυγυρίζουν.

Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε, μεταξύ άλλων, στην ανάρτησή του ότι «με ένα σεισμό θα καταρρεύσουν» τα βράχια και υπενθύμισε το ατύχημα που έγινε πριν τέσσερα χρόνια, όταν χωρίς καν να γίνει σεισμός, μέρος των πρανών κατέρρευσε με αποτέλεσμα οι τουρίστες να τρέχουν πανικόβλητοι. «Την επόμενη φορά δεν θα είναι ευτυχώς αλλά δυστυχώς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επιστήμονας.

Αναλυτικά όσα έγραψε στην ανάρτηση
«Τουρισμός χωρίς προστασία δεν είναι τουρισμός!

Ζάκυνθος, στο περίφημο Ναυάγιο, βρέθηκα για επιστημονικούς λόγους. Εκατοντάδες τουρίστες μεταφέρονται μαζικά και συνωστίζονται ακριβώς κάτω από τα επικρεμάμενα κατακόρυφα πρανή. Με ένα σεισμό θα καταρρεύσουν. Αλλά και χωρίς σεισμό, όπως έγινε προ 4-ετίας περίπου, όταν τμήμα του πρανούς – μικρό ευτυχώς – κατέρρευσε, προκάλεσε τοπικό τσουνάμι και οι επισκέπτες έτρεχαν πανικόβλητοι να σωθούν. Την επόμενη φορά δεν θα είναι ευτυχώς αλλά δυστυχώς.

Δεν κατέβηκα, δεν ήθελα να συμμετάσχω σε μια τέτοια “εμπειρία”».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *