Ζάκυνθος

Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων: Διαχειριστική Επάρκεια απέκτησαν οι ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων και Αιγαίου

Αναφορά στην τελευταία συνεδρίαση του νέου Περιφερειακού Διαβαθμιδικού Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων Ιονίων Νήσων έγινε από το Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλη Γραφάκο με δημόσια ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

Ο Γενικός Γραμματέας Επικροτεί τις αποφάσεις που ελήφθησαν τόσο από το διοικητικό συμβούλιο του  ΦΟΔΣΑ Ιόνιων Νήσων όσο  και Νοτίου Αιγαίου για την υπογραφή σύμβασης με τη ΔΙΑΔΥΜΑ, σημειώνοντας πως πλέον οι φορείς αποκτούν διαχειριστική επάρκεια.

 Με τις σημερινές αποφάσεις οι ΦΟΔΣΑ Ιόνιων Νήσων και Νοτίου Αιγαίου αποκτούν διαχειριστική επάρκεια. Κατά βάση αποκτούν ισχύ να δημοπρατήσουν, να κάνουν σωστά τις διαγωνιστικές διαδικασίες και να επιβλέψουν την κατασκευή, σε πρώτη φάση 9 μονάδων διαχείρισης αποβλήτων. Η εμπειρία και η τεχνική αρτιότητα της ΔΙΑΔΥΜΑ, αποτελεί εχέγγυο για την ομαλή πορεία των μονάδων Κεφαλονιάς και της Κέρκυρας. Ομοίως η Περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου έχει την διαχειριστική και τεχνική ισχύ να παραδώσει έγκαιρα και αποτελεσματικά τα έργα σε Λέρο, Κάρπαθο, Μήλο, Νάξο, Τήνο, Άνδρο και Σύρο. Φιλοδοξούμε να δημοπρατηθούν φέτος επτά μονάδες διαχείρισης αποβλήτων σε Ιόνιο και Νότιο Αιγαίο συνολικού προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ περίπου.

Σε ότι αφορά τη Ζάκυνθο αξίζει να σημειωθεί πως βρισκόμαστε σε ένα πιο ώριμο στάδιο με το διαγωνισμό για την ΟΕΔΑ να έχει ολοκληρωθεί. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η απόφαση για την υπογραφή της σύμβασης εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και πλέον το επόμενο βήμα είναι ο έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο που ακόμη δεν έχει ξεκινήσει.

Μ.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *