Ζάκυνθος

Γενική Συνέλευση του Δικτύου Ζακύνθου – Νέος Πρόεδρος ο Ν. Τσίπηρας

Στην αίθουσα συνεδριάσεων της Λέσχης ο Ζάκυνθος πραγματοποιήθηκε χθες η Γενική Συνέλευση του «Δικτύου Ζακύνθου», με θέμα μεταξύ άλλων την εκλογή του νέου επταμελούς διοικητικού συμβουλίου του «Δικτύου Συνεργασίας Περιφέρειας Ιονίων Νήσων – ΠΕΖ και Δήμου Ζακύνθου». 

Μια ημέρα νωρίτερα, με συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε  δια περιφοράς, έληξε και η εκκρεμότητα που υπήρχε με την εκπροσώπηση του Δήμου Ζακύνθου στη Γενική Συνέλευση και είχε προκαλέσει αρκετές αντιπαραθέσεις. Θυμίζουμε πως πρόταση του Δημάρχου για  κατανομή των 159 μεριδίων του Δήμου στο μετοχικό κεφάλαιο σε ποσοστό 60% για το Δήμαρχο Νικήτα Αρετάκη, 35% για το δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Τσουρουνάκη και 5% για το δημοτικό σύμβουλο Νίκο Καλαμαρά, που παρουσιάστηκε στην οικονομική επιτροπή μια μέρα πριν την συνεδρίαση, προκάλεσε αντιδράσεις και δεν ελήφθη καμία απόφαση. Η απόφαση ελήφθη τελικά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στην δια περιφοράς συνεδρίαση και προέβλεπε 57 μερίδια για το Δήμαρχο και από 56 μερίδια για τους δύο δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης.

Στη χθεσινή Γενική Συνέλευση συμμετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχες Γιώργος Στασινόπουλος και Κωσταντίνος Καποδίστριας εκ μέρους της ΠΙΝ, ο Αντιδήμαρχος Νικήτας Σπίνος που αναπλήρωνε το Δήμαρχο Νικήτα Αρετάκη και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Τσουρουνάκης και Νίκος Καλαμαράς  εκ μέρους του Δήμου Ζακύνθου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φ. Κόττης εκ μέρους του Φορέα, ο Διευθυντής της ΕΑΣΖ Π. Βισβάρδης εκ μέρους της Ένωσης και ο Τ. Ζώντος εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαρακινάδου. Εκτός Ζακύνθου ήταν ο εκπρόσωπος του ECO Zakynthos που συμμετέχει με ένα μερίδιο στο μετοχικό κεφάλαιο.

Στο διοικητικό συμβούλιο εκλέχθηκαν μετά από πρόταση της Γενικής Συνέλευσης δύο άτομα από την Περιφέρεια και πιο συγκεκριμένα οι Αντιπεριφερειάρχες Γιώργος Στασινόπουλος και Κωσταντίνος Καποδίστριας, δύο άτομα από το Δήμο και πιο συγκεκριμένα οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Τσουρουνάκης  και Νίκος Καλαμαράς , δύο άτομα από το Επιμελητήριο και πιο συγκεκριμένα ο Νίκος Τσίπηρας και ο Κώστας Καποδίστριας και τέλος ο Πέτρος Βισβάρδης από την ΕΑΣΖ. Υποψηφιότητα έθεσε και ο κ. Σπίνος ο οποίος όμως δεν εξελέγη τελικά στο διοικητικό συμβούλιο.

Το προεδρείο του 7μελούς διοικητικού συμβουλίου αποτελείται από το Ν. Τσίπηρα στη θέση του Προέδρου, τους Κ. Καποδίστρια ( Αντιπεριφερειάρχη) και Γ. Τσουρουνάκη στη θέση του Α και Β Αντιπροέδρου αντίστοιχα, ενώ στη θέση του Γραμματέα εξελέγη ο Π. Βισβάρδης.

Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε τον απολογισμό πεπραγμένων και τον οικονομικό απολογισμό, ενώ εγκρίθηκε και η τροποποίηση του προϋπολογισμού. Μια πρώτη  συζήτηση έγινε και για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, που όμως θα απασχολήσει τις επόμενες συνεδριάσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *