Κοινωνία Οικονομία

Γ. Τσουρουνάκης: Το κράτος να παρέχει άμεση ρευστότητα στην αγορά

Ο Αντιπρόεδρος των Ξενοδοχων Γ. Τσουρουνάκης

Στα προβλήματα του τουρισμού αλλά και ειδικότερα της περιοχής του Λαγανά αναφέρθηκε ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου ξενοδόχων Γιώργος Τσουρουνάκης, ο οποίος είναι και Δημοτικός Σύμβουλος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον –Ε- αναφέρθηκε στις δυσκολίες που υπάρχουν και οι οποίες επιδεινώνονται κάθε μέρα που περνά.

«Τα τουριστικά γραφεία αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα, προσπαθούν να ρευστοποιήσουν τα πάγια, ενώ έχουν ξεκινήσει περικοπές και για το 2021. Το 2020 είναι μια τελειωμένη ιστορία και ζήτημα για μας είναι αν θα δουλέψουμε με 10 ή 15% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια», επεσήμανε ο κ. Τσουρουνάκης.

Σε σχέση με τα τελευταία κρούσματα ο κ. Τσουρουνάκης είπε ότι προκαλούν ανησυχία γιατί μπαίνουμε ξανά σε μία δίνη και δεν ξέρουμε πού θα μας οδηγήσει, ενώ ο κόσμος δεν προσέχει. Εκτίμησε μάλιστα ότι περιοχές θα μπουν μεμονωμένα σε καραντίνα και ζήτησε να τηρούμε όλοι τα μέτρα που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥΥ.

Για τα οικονομικά ανέφερε ότι ακούγονται λόγια του αέρα και για τις τράπεζες είπε ότι είναι πολύ σφιχτές στο να δώσουν χρήματα στους επιχειρηματίες.

«Η προκαταβολή του φόρου στο 100% δεν εφαρμόζεται πουθενά στην Ευρώπη, οι ασφαλιστικές εισφορές είναι περίπου διπλάσιες από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και τώρα είναι η ώρα να δοθεί βοήθεια γιατί αλλιώς το κράτος θα καταρρεύσει κι αυτό μαζί μας» είπε ο Αντιπρόεδρος των ξενοδόχων.

Ο κ. Τσουρουνάκης εξέφρασε την εκτίμηση του ότι μέρα με την μέρα γίνονται όλο και χειρότερα τα πράγματα στον τουρισμό και οι περικοπές δεν θα αφορούν μόνο το φετινό καλοκαίρι, αλλά θα έχει σημαντικό αντίκτυπο και στην τουριστική περίοδο του 2021. Η διαιώνιση αυτής της κατάστασης θα επηρεάσει και άλλους κλάδους πέρα από αυτούς του τουρισμού.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος τόνισε την ανάγκη άμεσης παροχής ρευστότητας στις επιχειρήσεις, προκειμένου να μπορέσουν να τα ανταπεξέλθουν. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε,τώρα είναι η ώρα του Κράτους, για να τονώσει την οικονομία, καθώς αν κοπεί ένας κρίκος της αλυσίδας της οικονομίας, θα οδηγηθεί σε κατάρρευση.

Όσον αφορά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον Λαγανά, ο κ. Τσουρουνάκης παρομοίωσε τον Λαγανά με
έναν γόρδιο δεσμό, ο οποίος πρέπει να κοπεί. Ο ίδιος πρότεινε την ιεράρχηση των προβλημάτων της περιοχής, προκειμένου να προχωρήσουν στη σταδιακή επίλυση τους.

Τέλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος ζήτησε την άμεση παρέμβαση του Κράτους και του Δήμου, προκειμένου να λύσουν τα μείζονα ζητήματα της περιοχής.

Όπως είπε, είναι ευθύνη όλων μας να σκύψουμε πάνω από το πρόβλημα του Λαγανά.

Της Αγγελικής Ξενόφου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *