Ζάκυνθος

Γ. Τσουρουνάκης: Αγώνας δρόμου για τα πρώτα μέτρα στο “ναυάγιο”

Στην επόμενη συνεδρίαση της  Επιτροπής Πρότυπης Τουριστικής Αξιοποίησης και Προστασίας του Ναυαγίου αναμένεται να συζητηθούν αναλυτικότερα τα ζητήματα που αφορούν ειδικά την παραλία και το πλοίο “Παναγιώτης”, καθώς η πρώτη επίσημη συνεδρίαση της Επιτροπής που έγινε το πρωί της Παρασκευής  επικεντρώθηκε στο πλάτωμα και τα άμεσα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για την ασφάλεια των επισκεπτών.

Όπως δήλωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΕΡΜΗ ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων και δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Τσουρουνάκης, στόχος είναι να ληφθούν κάποια άμεσα μέτρα πριν το Μάη, ώστε το Ναυάγιο που μόνο στα χαρτιά είναι κλειστό, να μπορεί να δεχτεί τους επισκέπτες με ασφάλεια. Οι προσπάθειες στοχεύουν στην εφαρμογή των πρώτων αναγκαίων μέτρων μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Ο ίδιος, εξέφρασε την  ικανοποίηση του για τα αποτελέσματα της πρώτης συνάντησης της Επιτροπής για το Ναυάγιο και τόνισε πως για πρώτη φορά το Υπουργείο Τουρισμού αλλά και οι ζακυνθινοί φορείς ασχολούνται επί της ουσίας με το εμβληματικό αυτό αξιοθέατο. Όπως προαναφέρθηκε η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ασφάλεια του πλατώματος και σύμφωνα με τον κ. Τσουρουνάκη, η Πρόεδρος της Επιτροπής έδωσε σαφείς κατευθύνσεις για τις ΚΥΑ που πρέπει να εκδοθούν για τα πρώτα αναγκαία μέτρα. Αυτά αφορούν την περίφραξη, την ελεγχόμενη πρόσβαση και στάθμευση, στην τοποθέτηση χημικών τουαλετών. 

Ειδικά σε σχέση με την περίφραξη, που όπως φαίνεται θα αποτελέσει την πρώτη άμεση παρέμβαση που θα γίνει για την ασφάλεια των επισκεπτών, ο κ. Τσουρουνάκης τάχθηκε υπέρ μιας άμεσης και ίσως πιο πρόχειρης κατασκευής κατά μήκος 500- 700 μέτρων , πριν βρεθεί το καταλληλότερο υλικό που θα χρειαστεί για την εγκατάσταση μόνιμης περίφραξης. Μια ακόμη πιο άμεση λύση προβλέπει την πρόσληψη ιδιωτικών φυλάκων που θα αποτρέπουν τους επισκέπτες από το να προσεγγίζουν τα επικίνδυνα σημεία και παράλληλα θα φροντίζουν για την ελεγχόμενη πρόσβαση και στάθμευση.

Για το ενδεχόμενο να υπάρχουν άμεσες αντιδράσεις σε αυτές τις πρώτες παρεμβάσεις όπως για παράδειγμα προσφυγές της Εκκλησίας για εργασίες στην περιοχή, ο κ. Τσουρουνάκης τόνισε πως όλες οι παρεμβάσεις θα γίνουν στα όρια της ζώνης του αιγιαλού, υποστηρίζοντας πως καμία ιδιοκτησία δεν είναι επισφαλής. Σημείωσε  μάλιστα πως κατά τη γνώμη του η επίδικη έκταση ανήκει στο Δήμο και την κοινότητα Βολιμών και με αφορμή την μη  κατοχύρωση της έκτασης αυτής από το Δήμο, άσκησε κριτική στη δημοτική αρχή.

Η επόμενη συνεδρίαση ακόμη δεν έχει προγραμματιστεί, ωστόσο αναμένεται να γίνει σύντομα. Στο επίκεντρο αυτή τη φορά θα βρεθεί η ασφάλεια στην παραλία αλλά και η προστασία του πλοίου που κινδυνεύει να καταστραφεί. Όπως είναι γνωστό για αυτό το θέμα αναμένονται οι πρωτοβουλίες του Υπουργείου Τουρισμού με την ανάθεση μελέτης στην σχολή ναυπηγών του Πολυτεχνείου, ενώ το θέμα του φερόμενου ως ιδιοκτήτη του Παναγιώτη από την Κεφαλονιά, δεν απασχολεί καν την Επιτροπή καθώς το πλοίο ανήκει μαζί με την παραλία στο Υπουργείο Οικονομικών.

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *