Ζάκυνθος

Γ. Στασινόπουλος: “Στο Ναυάγιο κινδυνεύει να μην μείνει ούτε… λαμαρίνα”

Τη δική του άποψη για τη δημιουργία του Φορέα Διαχείρισης του Ναυαγίου διατυπώνει δημόσια ο Αντιπεριφερειάρχης  Ζακύνθου Γ. Στασινόπουλος υπογραμμίζοντας πως πέρα από τις επιμέρους παρατηρήσεις και ενστάσεις, πρέπει να καταστεί σαφές πως για πρώτη φορά η Πολιτεία ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα της ζακυνθινής κοινωνίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης σημείωσε πως η πρωτοβουλία του Υπουργείου μόνο οφέλη θα προσφέρει για τη Ζάκυνθο ως τουριστικό προορισμό και υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας και υπέρβασης των όσων μας χωρίζουν.

Η πρωτοβουλία του Υπουργείου μόνο οφέλη θα προσφέρει

«Ας πάψουμε να ακολουθούμε τη λογική « αν δε συμμετέχω εγώ σε κάτι δεν είναι καλό και αν συμμετέχω είναι» τόνισε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στον Ερμή ανέφερε: «Αυτό που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, μια που το Νομοσχέδιο δεν έχει τεθεί σε διαβούλευση είναι πως πρόκειται για μια μονοπρόσωπη εταιρεία με 7μελές διοικητικό συμβούλιο , στο οποίο ξη τοπική κοινωνία εκπροσωπείται. Σίγουρα υπάρχουν ζητήματα προς συζήτηση όπως είναι η έδρα του φορέα αλλά και οι φορείς που μπορούν να συμμετέχουν.

Αυτό όμως που έχει σημασία, είναι πως επιτέλους ικανοποιείται ένα αίτημα της τοπικής κοινωνίας για την αναβάθμιση της περιοχής . Το Ναυάγιο υπάρχει εδώ και 40 χρόνια αλλά σήμερα κινδυνεύουμε να το χάσουμε. Κυριολεκτικά δε θα έχει μείνει ούτε λαμαρίνα. Εδώ καλείται το ίδιο το Κράτος να υπερασπιστεί αυτή την περιοχή και να την αναβαθμίσει» υπογράμμισε.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου έφερε το παράδειγμα του ΕΘΠΖ που ενώ αρχικά θεωρήθηκε ως ο εχθρός του νησιού, σε βάθος χρόνο συνέβαλε και στην τουριστική αναβάθμιση της Ζακύνθου.

«Είναι ξεκάθαρο πως ο φορέας δεν αφορά ιδιοκτησίες, αλλά τη διαχείριση και αναβάθμιση του συγκεκριμένου σημείου. Η ΠΙΝ θα έχει έναν εκπρόσωπο και δεν είμαστε αντίθετοι στο να εκπροσωπείται και ο Δήμος ή όποιος άλλος φορέας θα μπορούσε να προσφέρει. Η πρωτοβουλία αυτού του Υπουργείου μόνο οφέλη θα προσφέρει και ας πάψουμε να ακολουθούμε τη λογική « αν δε συμμετέχω εγώ σε κάτι δεν είναι καλό» . Πρέπει να ξεπεράσουμε αυτά που μας κράτησαν πίσω» τόνισε.

Ακολουθήστε το Ermisnews.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από τη Ζάκυνθο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *