Ζάκυνθος

Γ. Στασινόπουλος: Έργα οδοποιΐας στα Ιόνια νησιά ύψους 25 εκ. € και 7 εκ. € στη Ζάκυνθο

Ποσό 25 εκατομμυρίων ευρώ εγκρίθηκε για όλα τα Ιόνια νησιά και τα χρήματα αυτά θα διατεθούν για έργα στον τομέα της οδοποιΐας με τη Ζάκυνθο να λαμβάνει τα 7 εκ. €.

‘Εχει γίνει καταγραφή των προβλημάτων που υπάρχουν στα νησιά, έγιναν τεχνικά δελτία τα οποία εγκρίθηκαν και έγινε αποδοχή της χρηματοδότησης προχθές Τετάρτη.

Τα νησιά θα πάρουν τα εξής ποσά: 7 εκ. € η Ζάκυνθος, 7,1 εκ. € η Κεφαλονιά, 7 εκ. € η Κέρκυρα και 4 εκ. € η Λευκάδα. Τα χρήματα θα απορροφηθούν  το 2021-2023 σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

Τα αντιπλημμυρικά φέτος ξεπέρασαν το 1 εκ. €

 Μεταξύ των δρόμων στους οποίους θα γίνουν έργα είναι η ε.ο. Ζακύνθου-Βασιλικού, η ε.ο. Ζακύνθου-Βολιμών, στους Αμπελόκηπους, στη Ρίζα, στο Μαχαιράδο, στις Αλυκές, στο Τσιλιβή, στα Γερακαρία  κλπ.  

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον –ε- ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Στασινόπουλος «πρέπει να βοηθήσουμε γιατί το νησί μας έχει μείνει πίσω σε θέματα υποδομών και όπου υπάρχει πρόβλημα με την οδική ασφάλεια θα δώσουμε λύση. Θα κάνουμε το νησί εργοτάξιο για να αλλάξουμε τα πράγματα για να τηρήσουμε τις προεκλογικές μας υποσχέσεις και θα δώσουμε βάρος στην καθημερινότητα για να διευκολύνουμε τη ζωή των κατοίκων».

Για τα αντιπλημμυρικά ο κ. Στασινόπουλος είπε ότι γίνεται προσπάθεια να καθαρίσουν ποτάμια και χειμάρρους που εδώ και πολλά χρόνια δεν έχουν καθαριστεί και πρέπει να πάρουν από μέσα τα φερτά υλικά.

«Οι παρεμβάσεις που έχουμε κάνει φέτος ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο ευρώ και τα μηχανήματα μπήκαν σε σημεία με δύσκολη πρόσβαση. Το αποτέλεσμα είναι καλό και το είδαμε στο πρώτο τεστ που έγινε με τον ΙΑΝΟ που τα νερά της βροχής έφυγαν γρήγορα προς τη θάλασσα.  Όμως έχουμε εντοπίσει πολλά σημεία στα οποία θα παρέμβουμε και οι υπηρεσίες κάνουν τοπικές μελέτες όπου θεωρούν ότι υπάρχει σημαντικό πρόβλημα.

Δουλεύουμε ασταμάτητα για να λύσουμε προβλήματα και να μην κινδυνεύσουμε όταν έχουμε μεγάλες βροχοπτώσεις» κατέληξε ο κ. Στασινόπουλος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *