Ζάκυνθος

Γ. Ραγκούσης: Στο Νοσοκομείο τα ειδικά ψυγεία φύλαξης των εμβολίων

Στα νοσοκομεία αναφοράς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αναμένεται να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στις 27 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που  προήδρευσε το πρωί  της Παρασκευής σε ευρεία σύσκεψη για το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιασμού που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα διαχείρισης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

O Πρωθυπουργός εκτίμησε πως οι  πρώτες παρτίδες του εμβολίου θα είναι στη χώρα μας στις 26 Δεκεμβρίου και από την επόμενη, από τις 27 Δεκεμβρίου, θα μπορούμε να έχουμε τους πρώτους εμβολιασμούς σε πέντε νοσοκομεία αναφοράς στην Αθήνα και αμέσως μετά και στη Θεσσαλονίκη.  «Όπως γνωρίζετε και ακολουθώντας τις εισηγήσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού θα υπάρχει μία αυστηρή προτεραιοποίηση σε σχέση με το ποιοι συμπολίτες μας θα πρέπει να εμβολιαστούν πρώτοι. Θα προηγηθούν, προφανώς, οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Πρωτίστως οι ήρωες μας, οι οποίοι σήκωσαν τόσο μεγάλο βάρος τους τελευταίους μήνες εργαζόμενοι στα νοσοκομεία μας, στα Κέντρα Υγείας, αλλά βέβαια και οι φιλοξενούμενοι σε μονάδες ηλικιωμένων. Και θα ακολουθήσουν αμέσως μετά οι συμπολίτες μας άνω των 65, υπολογίζουμε ότι σε αυτήν την ηλικιακή κατηγορία εντάσσονται συνολικά περί τα 2,4 εκατομμύρια συμπολίτες μας. Και οι πρώτοι συμπολίτες μας οι οποίοι θα εμβολιαστούν στη χώρα μας, θα είναι μία νοσηλεύτρια και ένας ηλικιωμένος συμπολίτης μας» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Σε ότι αφορά τη Ζάκυνθο, ακόμη δεν υπάρχουν επίσημα δεδομένα σε σχέση με τον εμβολιασμό και τον αριθμό που θα σταλεί στο νησί μας από το σύνολο των 300.000 δόσεων του εμβολίου και θα διατεθεί κατά προτεραιότητα για τον εμβολιασμό των υγειονομικών.

«Προς το παρόν προετοιμαζόμαστε για τον εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού καταρτίζοντας λίστες και ορίζοντας τους χώρους όπου θα γίνεται ο εμβολιασμός» ανέφερε ο κ. Ραγκούσης σημειώνοντας πως το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει μια αναλυτική ενημέρωση του προσωπικού αλλά και η καταγραφή όσων υγειονομικών επιθυμούν να κάνουν το εμβόλιο.

Ο κ. Ραγκούσης ανέφερε ακόμη πως στο Νοσοκομείο Ζακύνθου υπάρχουν ήδη τα ειδικά ψυγεία για την φύλαξη των δόσεων των εμβολίων μόλις αυτές παραληφθούν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *