Κοινωνία

Γ. Ραγκούσης: Κανένας εφησυχασμός για τον κορονοϊό

Την ανάγκη συνεχούς τήρησης των μέτρων για τον κορονοϊό επισημαίνει ο Διοικητής του Νοσοκομείου Γιώργος Ραγκούσης ο οποίος με δηλώσεις του στον –Ε- θέτει όλους προ των ευθυνών τους.

«Η προσοχή μας πρέπει να είναι αυξημένη αυτή την εποχή καθώς η καθημερινή ενημέρωση δείχνει μια ανησυχία. Το θετικό είναι ότι στη Ζάκυνθο ο ρυθμός εμφάνισης κρουσμάτων έχει πέσει, επομένως είμαστε σε ένα πολύ καλό στάδιο. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός αλλά χρειάζεται να προσέχουμε και να τηρούμε τα μέτρα. Υπάρχει ατομική και συλλογική ευθύνη ταυτόχρονα. Δεν πρέπει να αγνοούμε τους κανόνες. Το ότι δεν έχουν εμφανιστεί δείγμα το τελευταίο διάστημα δεν σημαίνει ότι πρέπει να χαλαρώσουμε» ανέφερε ο κ. Ραγκούσης.

Ειδικά για το Νοσοκομείο επεσήμανε: «Το Νοσοκομείο Ζακύνθου σε κάθε περίπτωση συνεχίζει να βρίσκεται σε επαγρύπνηση. Τα μέτρα προστασίας είναι τα ίδια, όμως τώρα θα εμφανιστεί η γρίπη και πρέπει να προσέχουμε. Οι ευπαθείς ομάδες και ο υπόλοιπος πληθυσμός πρέπει να κάνουν το  εμβόλιο».

Για το μηχάνημα μοριακής ανάλυσης ο Διοικητής είπε ότι το αποτέλεσμα βγαίνει άμεσα και έως τώρα είχαμε ελάχιστα θετικά περιστατικά.

«Οι Ζακυνθινοί πρέπει να νοιώθουν ασφάλεια και σιγουριά ότι υπάρχει το Νοσοκομείο ως σταθερός υγειονομικός πυλώνας για την αντιμετώπιση όλων των πιθανών κρουσμάτων. Από εκεί και πέρα τόσο το Νοσοκομείο, όσο η Υγειονομική Περιφέρεια και το Υπουργείο Υγείας θα δράσουν για να προστατευτεί η υγεία του πληθυσμού. Ακόμα κι αν εμφανιστούν κρούσματα το Νοσοκομείο είναι οργανωμένο ώστε να μπορεί να τα διαχειριστεί γρήγορα και αποτελεσματικά στον τομέα της διάγνωσης και της διαχείρισής τους» ανέφερε ο κ. Ραγκούσης.

Τέλος για το ερώτημα της κοινής γνώμης που σχετίζεται  με τα αυστηρά μέτρα ενώ δεν έχουμε παρά ελάχιστα κρούσματα, ο Διοικητής του Νοσοκομείου είπε: «Εμείς εκτιμάμε τα καθημερινά δεδομένα και η εικόνα του σήμερα είναι 14 ημερών πίσω. Αν έχει μειωθεί ο δείκτης κρουσμάτων στη Ζάκυνθο αυτό είναι αποτέλεσμα των προηγούμενων 14 ημερών. Αυτό σημαίνει ότι συνεχίζουμε να τηρούμε τα μέτρα προστασίας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *