Ζάκυνθος

Γ. Ραγκούσης: Αίσθημα εμπιστοσύνης και ασφάλειας στο Νοσοκομείο Ζακύνθου

Σε 20 ημέρες στη Ζάκυνθο το μηχάνημα διάγνωσης του Covid 19

Αίσθημα «εμπιστοσύνης και ασφάλειας» για την λειτουργία του Νοσοκομείου Ζακύνθου μεταδίδει ο Διοικητής Γ. Ραγκούσης και μιλώντας στο ραδιόφωνο του –Ε- αναφέρθηκε τόσο στην λειτουργία της ΜΕΘ όσο και στην προμήθεια ενός ειδικού μηχανήματος μοριακής ανάλυσης, με το οποίο θα γίνονται τεστ για covid 19 με άμεσα αποτελέσματα.

Ενόψει της άφιξης των πρώτων τουριστών από το Εξωτερικό και της συνακόλουθης ανησυχίας για πιθανά κρούσματα κορονοϊού στο νησί μας ο κ. Ραγκούσης επεσήμανε ότι το Νοσοκομείο Ζακύνθου παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και παρέχει ασφάλεια τόσο για τους μόνιμους κατοίκους αλλά και για τους επισκέπτες μας.

«Εφόσον έχουμε αποφασίσει ως πολιτεία ότι
ένα μεγάλο τμήμα της οικονομίας μας είναι ο τουρισμός και πως η τουριστική περίοδος θα πρέπει να ξεκινήσει για να υπάρχουν έσοδα για την Πολιτεία αλλά και για τις επιχειρήσεις, εμείς σαν Νοσοκομείο οφείλουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες που πρέπει και να ανταποκριθούμε σε οποιοδήποτε κρούσμα προκύψει. Σε αυτή την κατεύθυνση θα είναι και η προμήθεια του νέου μηχανήματος»
ανέφερε σχετικά.

Το μηχάνημα μοριακής ανάλυσης, σύμφωνα με
το Διοικητή θα αγοραστεί με χρήματα που εξασφαλίστηκαν από έναν ιδιώτη, του οποίου προς το παρόν το όνομα δε θα ανακοινωθεί, ενώ ο ίδιος ιδιώτης ανταποκρίθηκε και στο αίτημα του Νοσοκομείου για δωρεά 100 αντιδραστηρίων.

Σύμφωνα με τον κ. Ραγκούση, το Νοσοκομείο θα καλύψει από τον προϋπολογισμό του, ως οφείλει, το λειτουργικό κόστος στο μέλλον, ενώ ήδη υπάρχει τόσο ο απαραίτητος εξοπλισμός για το προσωπικό που θα το χειρίζεται, όσο και το ίδιο το προσωπικό που πρόσφατα ενισχύθηκε με επικουρικούς.

Το νέο αυτό μηχάνημα που θα παρέχει αποτελέσματα για τον κορονοϊό μέσα σε 40 λεπτά, μπορεί να παρέχει άλλες 30 διαφορετικές λειτουργίες για τον εντοπισμό και άλλων ιών σε ασθενείς και θα βρίσκεται στο νησί μας τις επόμενες 15 με 20 ημέρες.

Όπως προαναφέρθηκε η δαπάνη τόσο για το μηχάνημα, όσο και για τα πρώτα 100 τεστ είναι εξασφαλισμένες.

Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

Ξεχωριστή αναφορά έγινε από το Διοικητή στην λειτουργία της ΜΕΘ, υπογραμμίζοντας πως σε περίπτωση νέων προσλήψεων επικουρικού νοσηλευτικού προσωπικού, όπως αναμένεται το επόμενο διάστημα θα μπορεί να γίνει πραγματικότητα η πλήρης ανάπτυξη της λειτουργίας της Μονάδας με όλες τις κλίνες ανοιχτές!

«Η ΜΕΘ άνοιξε λειτουργεί και αντιμετωπίζει τα περιστατικά. Αυτή η εξέλιξη είναι πολύ σημαντική και έχει σημασία όχι μόνο για τη δημόσια υγεία αλλά και με βάση άλλες παραμέτρους όπως είναι η οικονομική αλλά και η συναισθηματική για τις οικογένειες των ασθενών» ανέφερε, κάνοντας γνωστό πως ήδη στη ΜΕΘ έχουν νοσηλευτεί ήδη πάνω από 6 ασθενείς.

«Για την ανάπτυξη των υπόλοιπων κλινών αναμένουμε τις νέες προσλήψεις επικουρικού προσωπικού, μέσω της πλατφόρμας που περιμένουμε να ανοίξει μέσα στην εβδομάδα» ανέφερε, υποστηρίζοντας πως σε ότι αφορά το ιατρικό προσωπικό υπάρχει κάλυψη.

«Υπάρχουν ήδη οι δύο εντατικολόγοι μας, ο κ. Τσουκαλάς και ο κ. Αγαλιώτης ενώ την επιστημονική επιμέλεια της Μονάδας έχει ο κ. Λογοθέτης Διονύσιος με πολυετή εμπειρία στη ΜΕΘ του Ρίου».

Τέλος μετά από απόφαση του Υπουργείου, στη ΜΕΘ μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και οι Αναισθησιολόγοι του Νοσοκομείου μας.

Τέλος, ο κ. Ραγκούσης επανέλαβε πως από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν ξεκινήσει τα Εξωτερικά Ιατρεία, στα οποία καθημερινά γίνονται συγκεκριμένα ραντεβού, με συγκεκριμένες χρονικές αποστάσεις μεταξύ των ραντεβού και όχι σε όλες τις ειδικότητες, ενώ σε ότι αφορά τα χειρουργεία βρισκόμαστε σήμερα στο 75% των συνολικών επεμβάσεων, που γινόταν στην προ–κορωνοϊού εποχή.

Της Μαριλένας Παπαδάτου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *