Κοινωνία

Γ. Μοθωναίος: Να γίνει η μελέτη για το ναυαγισμένο πλοίο

Τα ζητήματα που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση και το Ναυάγιο βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας  καθώς έχει δημιουργηθεί ένα τρίγωνο μεταξύ κυβέρνησης, δήμου και εκκλησίας.

Τις εξελίξεις σχολίασε ο Δημοτικός Σύμβουλος Γεώργιος Μοθωναίος ο οποίος αναφέρθηκε σε αυτά που έχουν γίνει στο Δήμο και έθεσε το ερώτημα γιατί μετά από τόσο καιρό δεν έχει προχωρήσει η μελέτη για την επισκευή του ναυαγισμένου πλοίου.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος  είπε πως μετά από αίτημα του Μητροπολίτη  για να γίνει ένας φορέας μεταξύ Δήμου και εκκλησίας , πραγματοποιήθηκε σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά τελικά δεν συνεδρίασε γιατί δεν είχε απαρτία.

«Πριν από δύο χρόνια είχε πάρει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο να  συστήσει φορέα διαχείρισης του Ναυαγίου, κάτι που πρέπει να γίνει. Το Ναυάγιο είναι μία περιοχή φυσικού κάλλους  που δημιουργήθηκε από την προσάραξη ενός πλοίου κατά την δεκαετία του ’80. Ο χώρος που έχει προσαράξει το καράβι είναι  στην εποπτεία του κράτους μέσω της κτηματικής υπηρεσίας η οποία ανήκει στο υπουργείο οικονομικών και όχι στο υπουργείο τουρισμού. Αλλά δεν δίνουν την πρέπουσα σημασία για τη συντήρηση του σκάφους. Ερχόμαστε λοιπόν τώρα μετά από 40 χρόνια για να δούμε τη διαδικασία  συντήρησης και ελπίζω το υπουργείο τουρισμού να προβεί στις απαιτούμενες μελέτες.

Απ’ ότι φαίνεται  ο  Δήμος δεν έχει τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσει και πρέπει να φροντίσει τη συντήρηση του σκάφους το κράτος. Αν ήθελε ο Δήμος θα είχε προκηρύξει μία μελέτη για τη συντήρηση του πλοίου . Πέφτει λοιπόν όλο το βάρος στο υπουργείο τουρισμού».

Εμείς αναμένουμε πρωτοβουλίες που δεν πρέπει να χρονοτριβούν άλλο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *