Ζάκυνθος

Γ. Μάργαρης: Η βρετανική αγορά πηγαίνει καλά, αλλά ανησυχούμε για την αγορά της Πολωνίας

Την ανησυχία των ξενοδόχων αλλά και το θετικό γεγονός ότι δεν έχουμε ακυρώσεις των κρατήσεων μετέφερε μιλώντας στον –Ε- ο Πρόεδρος του Συλλόγου ξενοδόχων της Δ.Ε. Ζακυνθίων Γιώργος Μάργαρης ο οποίος δεν παρέλειψε να περιγράψει το πρόβλημα που δημιουργεί η συνεχής άνοδος των τιμών σε όλα τα είδη «Οι ξενοδόχοι είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι για την κατάσταση που επικρατεί και δεν γνωρίζουν πως θα εξελιχθούν τα πράγματα.

Μέρα με τη μέρα αλλάζουν τα πράγματα και όσο διαρκεί ο πόλεμος τόσο χειροτερεύει η κατάσταση και γίνεται πιο δυσμενής η εικόνα για την επερχόμενη σεζόν. Στις επαφές μας διαπιστώσαμε είναι ότι δεν υπάρχουν ακυρώσεις, ούτε από τις αεροπορικές εταιρείες ούτε από  γενικότερες κρατήσεις που έχουν γίνει στα ξενοδοχεία κλπ. Όμως έχουμε μία επιβράδυνση κρατήσεων και ένα πάγωμα, όπως και μία ιδιαίτερη ανησυχία για τις χώρες που είναι κοντά στην Ουκρανία, δηλαδή Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία, Ρουμανία.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως δεν θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα» είπε ο κ. Μάργαρης.Για το Μάιο μήνα του τουρισμού ο κ. Μάργαρης δήλωσε: «Εκείνο που βλέπουμε είναι πως θα επηρεαστούν οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής κι αυτό σημαίνει πως ο Μάιος δεν θα είναι καλός μήνας καθώς ο μήνας αυτός δούλευε με  last minute. Οι πτήσεις θα είναι ακριβές λόγω της ανόδου τιμής των καυσίμων και άρα δεν θα έχουμε προσφορές».Για την άνοδο των τιμών ο κ. Μάργαρης ανέφερε:

«Το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων αυξάνεται κάθε μέρα δραματικά. Το ηλεκτρικό ρεύμα, τα προϊόντα κλπ., δεν μπορούμε πλέον να τα υπολογίσουμε πού θα φτάσουν και ούτε τώρα ξέρουμε γιατί το φαινόμενο με τις ανατιμήσεις έχει δυναμική εξέλιξη. Εμείς έχουμε κάνει συμβόλαια και δεν μπορούμε να αλλάξουμε τις τιμές.Επίσης είναι η αύξηση των επιτοκίων στα δάνεια που είναι θηλιά στο λαιμό  των επιχειρηματιών. Θα έχουμε μια δύσκολη χρονιά και φέτος.

Ελπίζουμε πως θα σταματήσει σύντομα ο πόλεμος και σε κάποια στήριξη από την Ευρώπη με ευρωομόλογο  ή κάτι άλλο. Εκείνο που παρακολουθούμε είναι αν ο πόλεμος θα επηρεάσει τις τουριστικές αγορές που ενδιαφέρουν τη Ζάκυνθο όπως είναι η Πολωνία».Για τη Μ. Βρετανία ο κ. Μάργαρης είπε ότι «η εν λόγω τουριστική αγορά πηγαίνει καλά. Αυτοί που έχουν κλείσει διακοπές πρέπει να γνωρίζουν πως δεν αλλάζουν οι τιμές, αλλά εκείνοι που θα κλείσουν από εδώ και πέρα θα έλθουν με πιο ακριβές τιμές».

Η TUI
Η αύξηση της τιμής πετρελαίου, η οποία από τις αρχές Δεκεμβρίου διαμορφώνεται στο 60%, πρόκειται να επηρεάσει το κόστος των οργανωμένων διακοπών, ανέφερε σε συνέντευξή του σε τουριστική ιστοσελίδα ο επικεφαλής της TUI Γερμανίας, Stefan Baumert, ο οποίος εκτίμησε  ότι λόγω της εξέλιξης αυτής, αυτό το καλοκαίρι θα υπάρξουν λιγότερες προσφορές στις κρατήσεις τελευταίας στιγμής, ωστόσο δεν θα υπάρξουν προσαυξήσεις στα ταξίδια για τα οποία έχει γίνει ήδη κράτηση. Ακόμη και μετά το ξέσπασμα του ρωσικού πολέμου στην Ουκρανία, ο κ. Baumert πιστεύει ότι ο τουρισμός το 2022 θα ανακάμψει και φέτος θα έχουμε 3 εκ. ταξιδιώτες στην Ελλάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *