Ζάκυνθος

Γ. Αρμένης: Καμία ενέργεια για την υλοποίηση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Αρμένης έστειλε την ακόλουθη επιστολή στην εισαγγελία για το θέμα του Ναυαγίου. Την ίδια επιστολή διάβασε και στο σημερινό (αναβληθέν λόγω έλλειψης απαρτίας) Δημοτικό Συμβούλιο.

Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι μετά από 2,5 μήνες από τότε που με μεγάλη πλειοψηφία πήραμε την απόφαση 85/2020, η οποία μεταξύ άλλων έδινε εντολή στο Δήμαρχο να προχωρήσει στη «Λήψη μέτρων ασφάλειας επισκεψιμότητας του Ναυαγίου από ξηράς με τη συνεργασία Δήμου και Πολιτικής Προστασίας, μετά από σύνταξη απαιτουμένων μελετών», μας καλείτε σε ΕΚΤΑΚΤΟ Δ.Σ. με κύριο θέμα: «Άμεσες ενέργειες για την ασφαλή λειτουργία του Ναυαγίου.»

Δεν είναι μόνο ότι αποκαλύπτεται ότι μετά από 2,5 μήνες δεν έχει γίνει καμία ενέργεια υλοποίησης της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, παρ’ ότι βρισκόμαστε στο τέλος της φετινής τουριστικής περιόδου, με αποτέλεσμα να εκτίθενται σε κίνδυνο οι επισκέπτες του χώρου, αλλά το ότι με το έκτακτο αυτό συμβούλιο επιχειρείται παραπλάνηση των εισαγγελικών αρχών, οι οποίες παρενέβησαν κατά καθήκον.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στην εισήγηση του κ. Δημάρχου (Αρ. Πρωτ.15876/12-08-2020) προς το Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο της 13ης Αυγούστου 2020 γίνεται αναφορά περί «απόρριψης της εγκριθείσας από το Υπουργείο Τουρισμού μελέτης του Δήμου για την ασφαλή λειτουργία του Ναυαγίου». Η παράγραφος αυτή είναι απολύτως ψευδής διότι δεν υπήρξε ούτε μελέτη, εκτός από μια παράθεση ιδεών του κ. Δημάρχου χωρίς ουδεμία συμμετοχή και συνεννόηση με την Πολιτική Προστασία, ούτε έγκριση από το Υπουργείο Τουρισμού, που άλλωστε είναι και αναρμόδιο. Η αναφορά αυτή του κ. Δημάρχου αποσκοπεί στην συσκότιση της αλήθειας και αποποίηση των ευθυνών του.

Δεδομένου ότι η σημερινή πρόσκληση αποτελεί απροκάλυπτη προσβολή της αυτοδιοικητικής πρακτικής και των αρχών της, καθώς και ύψιστη ασέβεια προς το σώμα το οποίο ρητά (πλειοψηφία 16/24) και έγκαιρα, είχε αναθέσει στον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή να προβούν σε άμεσες ενέργειες για το εν λόγω θέμα, σας καλούμε να μεριμνήσετε, ώστε να υλοποιηθεί άμεσα η απόφαση 85/2020 που πάρθηκε στη συνεδρίαση της 1ης Ιουνίου 2020″.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *