Κοινωνία

ΦοΔΣΑ: H διοίκηση 2010 -2014 μηνύει την διοίκηση 2014- 2019 για συκοφαντική δυσφήμιση

Το Νοέμβριο «αντιμέτωπες» οι παλιές διοικήσεις του ΦοΔΣΑ στο Δικαστήρια

Αναβολή για τον Νοέμβριο του 2020 πήρε η υπόθεση που επρόκειτο να εκδικαστεί την περασμένη Τρίτη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ζακύνθου και αφορούσε την δικαστική αντιπαράθεση μεταξύ των δύο προηγούμενων διοικήσεων του ΦοΔΣΑ. Το θέμα απασχόλησε την προχθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ζακύνθου, στο οποίο αξίζει να σημειωθεί πως συμμετέχουν δύο δημοτικοί σύμβουλοι που ήταν μέλη των προηγούμενων διοικήσεων και πιο συγκεκριμένα ο Αν. Ξένος και ο Ν. Πέττας.

Το θέμα που απασχόλησε την συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας ήταν αυτό του ορισμού δικηγόρου, που θα εκπροσωπούσε στα δικαστήρια την προηγούμενη διοίκηση του ΦοΔΣΑ με Πρόεδρο τον σημερινό δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης Παναγιώτη Μυλωνά. «Αντίδικος» σε αυτή την υπόθεση ήταν η διοίκηση του Φορέα την περίοδο της δημοτικής αρχής Μποζίκη. Η δικηγόρος του Δήμου είναι αυτή που ορίστηκε ως δικηγόρος για το διοικητικό συμβούλιο της περιόδου 2014-2019, καθώς η δικαστική αντιπαράθεση ξεκίνησε όταν το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο ήταν εν ενεργεία.

Συγκεκριμένα, το διοικητικό συμβούλιο της περιόδου 2014- 2019 με Πρόεδρο τον κ. Μυλωνά είχε μηνύσει το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο της περιόδου 2010 – 2014 με Πρόεδρο τον κ. Αν. Ξένο για οφειλές προς τρίτους, μεταξύ αυτών και προς το Δημόσιο, ενώ ακολούθως η προηγούμενη διοίκηση μήνυσε την επόμενη για συκοφαντική δυσφήμιση.

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης είχαν βρεθεί μεταξύ άλλων και τα χρέη του Συνδέσμου Καθαριότητας προς το ΙΚΑ, τα οποία ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια ευρώ αλλά και όσα δήλωναν δημόσια τα μέλη της διοίκησης του κ. Μυλωνά για τη διαχείριση των προκατόχων τους.. Σύμφωνα με πληροφορίες η δίκη για τις οφειλές από την επόμενη στην προηγούμενη διοίκηση μπήκε στο αρχείο, αλλά η μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση επρόκειτο να δικαστεί χθες αλλά πήρε αναβολή.

Η απόφαση για τον ορισμό δικηγόρου ελήφθη με δύο ψήφους υπέρ και έναν κατά.

Καταψήφισε ο Ανδρέας Ξένος που ήταν Πρόεδρος την περίοδο 2010 -2014 παρά το γεγονός ότι δεν συνυπέγραψε την μήνυση, ενώ απείχε από την ψηφοφορία ο Ν. Πέττας που συμμετείχε στην προηγούμενη διοίκηση και είναι ένας εκ των κατηγορουμένων για συκοφαντική δυσφήμιση.

Προσεχώς και οι δίκες για την Επιχείρηση Καθαριότητας

Μεγαλύτερο ωστόσο ενδιαφέρον για την Κοινή Γνώμη παρουσιάζει μια δίκη που αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες και αφορά την Επιχείρηση Καθαριότητας και τους εμπλεκόμενους σε παλιές διοικήσεις. Η επιχείρηση καθαριότητας και τα τεράστια χρέη που άφησε η λειτουργία της, παραμένει ένας ισχυρός πονοκέφαλος για το Δήμο, καθώς μετά την κατάργηση του.

Της Μαριλένας Παπαδάτου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *