Ζάκυνθος

Ευρεία δημοσιότητα σε όλη την Ελλάδα λαμβάνει το θέμα της Ιστορικής βιβλιοθήκης

Στους ιστότοπους των  μεγαλύτερων αθηναϊκών μέσων ενημέρωσης και σε περισσότερα από 200 περιφερειακά website και εφημερίδες, κύλησε η πολύ ενδιαφέρουσα ανταπόκριση του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων για την Ιστορική Βιβλιοθήκη της Ζακύνθου και τα προβλήματά της.

Για πρώτη φορά το πανελλήνιο πληροφορείται για τους ξεχασμένους θησαυρούς της βιβλιοθήκης μας αλλά και για την διαχρονική αδιαφορία των αρχών να συντηρήσουν και να αναδείξουν την πολύτιμη αυτή πνευματική κληρονομιά.

Το άρθρο αναφέρεται στις προσπάθειες του Εφορευτικού συμβουλίου να ξαναζωντανέψει την παλαιότερη βιβλιοθήκη της χώρας με συγκεκριμένες δράσεις αλλά υπογραμμίζει με έμφαση τις κραυγαλέες ελλείψεις σε προσωπικό και ιδιαίτερα το γεγονός ότι είναι η μοναδική βιβλιοθήκη της επικράτειας που δεν διαθέτει ούτε έναν βιβλιοθηκονόμο. 

Γίνεται ακόμα αναφορά στο αρχείο του Ντίνου Κονόμου που μετά από πολλούς κόπους και προσπάθειες δόθηκε προς έρευνα, στην επαναλειτουργία του Αναγνωστηρίου και σημειώνεται με έμφαση η πρόθεση του Ε.Σ. να καλύψει μέρος των αναγκών με την πρόσκληση ειδικευμένων εθελοντών, μέχρι να προσληφθεί προσωπικό.

Το άρθρο προκάλεσε ακόμα το ενδιαφέρον μεγάλων εφημερίδων, όπως η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και τηλεοπτικών σταθμών της πρωτεύουσας.

ermisnews.gr

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΙΣΤΌΤΟΠΟ ΑΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *