Quantcast

Γνώμες

ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟ “ΝΑΥΑΓΙΟ”

Χωρίς αμφιβολία η απόφαση της κυβέρνησης να νομοθετήσει την ανάδειξη του χώρου σε προστατευόμενο εθνικό μνημείο της φύσης, ήταν η καλύτερη δυνατή εξέλιξη. 

Ο λόγος για την ακτή “Ναυαγίου” και ότι την περιβάλλει, σε επίπεδο δημόσιας περιουσίας που πλέον περνά στα χέρια του ΕΟΤ, όπως συμβαίνει και με πολλές άλλες περιοχές φυσικού κάλλους της πατρίδας μας. 

Ο -Ε- είχε αναδείξει την πρόταση από την εποχή που υπουργός Τουρισμού ήταν η κα Γκερέκου και στη συνέχεια η κα Κουντουρά που, αν και είχαν ασπαστεί τη σοβαρότητα του ζητήματος, προφανώς δεν έβρισκαν ευήκοα ώτα στους κόλπους των κυβερνήσεων που υπηρετούσαν. 

Βλέπετε κυριαρχούσε ακόμα η αντίληψη πως όλα αυτά θα τα αντιμετώπιζε η, ανεπαρκέστατη κατ΄εμάς,  τοπική αυτοδιοίκηση που ακόμα και σήμερα δεν μπορεί να δώσει στους πολίτες, καθαρό νερό, καθαρό περιβάλλον και αξιοπρεπή νεκροταφεία.

Ακούσαμε διάφορα σχόλια από διαφόρους που ίσως όμως δεν έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα του εγχειρήματος και την προοπτική που ανοίγει για έναν  καλύτερο και ποιοτικότερο, τοπικό τουρισμό.

Προφανώς και θα έχει επιπτώσεις η απόφαση αυτή καθώς, τώρα πλέον ούτε οι εμίρηδες ούτε κακομοίρηδες, ούτε διάφοροι άλλοι  θα μπορούν να ιδιοποιηθούν ή να καταχραστούν το διαμάντι αυτό της δημόσιας περιουσίας. 

Εμείς πάντα πιστεύαμε ότι μεταξύ κράτους και αυτοδιοίκησης η διαχείριση θα είναι καλύτερη από το κράτος.  

Ας θυμηθούμε πόσο ωραία και περιποιημένη ήταν η (κρατική) ακτή του ΕΟΤ από αυτό το σκουπιδαριό που έχει καταντήσει σήμερα στη βόρεια ακτή της Πόλης μας..

 Μπράβο λοιπόν στην κυβέρνηση και σε όσους εργάστηκαν για την απόφαση αυτή.

Φ.Σ. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *