Ζάκυνθος

Εργασίες συντήρησης στο Υπαίθριο Θέατρο – Εξασφαλίστηκαν οι άδειες λειτουργίας

Εργασίες συντήρησης και επισκευών πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο, αν και μέχρι σήμερα παραμένει άγνωστο το αν θα φιλοξενηθούν εκδηλώσεις στο χώρο που κάθε καλοκαίρι συγκεντρώνει το πολιτιστικό ενδιαφέρον ντόπιων και επισκεπτών.

Οι εργασίες σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνουν παρεμβάσεις όπως βαψίματα στις κερκίδες, στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, επισκευές στις τουαλέτες αλλά και στο εσωτερικό του κτηρίου ενώ οι παρεμβάσεις αυτές γίνονται από τα  συνεργεία του Δήμου Ζακύνθου και το εποχικό προσωπικό.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον Ερμή ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Στ. Κακολύρης το κτήριο έχει ήδη εξασφαλίσει άδεια λειτουργίας αλλά και οικοδομική άδεια, ενώ προς το παρόν δεν έχει γίνει κανένα αίτημα προς το Δήμο για τη διοργάνωση εκδηλώσεων, ενώ αίτημα έχει γίνει μόνο για το Λόφο του Στράνη.

Ένα ζήτημα που συζητήθηκε ιδιαίτερα το προηγούμενο διάστημα αφορά το κόστος με το οποίο πλέον επιβαρύνεται όποιος θέλει να χρησιμοποιήσει το χώρο για κάποια εκδήλωση. Πιο συγκεκριμένα, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ισχύουν τα εξής:

– Για θεατρικές παραστάσεις από θιάσους στα θέατρα εκτός Πόλεως  500 ευρώ

– Για την παραχώρηση του προθαλάμου του Πνευματικού Κέντρου 50 ευρώ την ημέρα

– Για την παραχώρηση της αίθουσας εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου 200 ευρώ την ημέρα

Για την παραχώρηση του νέου Θεάτρου 2.000 ευρώ ανά συναυλία και 1.000 ευρώ ανά παράσταση.

Για συγκεντρώσεις συνεδρίων στο νέο Θέατρο 3.000 ευρώ.

– Για την παραχώρηση του Υπαίθριου Δημοτικού Θεάτρου για θεατρικές παραστάσεις 500 ευρώ την ημέρα και 20%  επί των ακαθάριστων εσόδων.

Πρέπει να τονιστεί πως μέχρι σήμερα ο Δήμος Ζακύνθου δεν έχει αναλάβει καμία απολύτως πρωτοβουλία για τη δημιουργία του Οργανισμού Πολιτισμού που έχει προαναγγείλει η δημοτική αρχή, ενώ άγνωστη παραμένει η τύχη του Δημοτικού Θεάτρου που μέχρι σήμερα δεν έχει τεθεί σε λειτουργία ενώ υπάρχουν ερωτηματικά για το αν είναι σε θέση να λειτουργήσει.

Ένα σχόλιο

  1. Να συντηρηθεί τώρα που είναι καλοκαίρι,γιατί το χειμώνα θα το χρειαστούμε για εκδηλώσεις!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *