Quantcast

Γνώμες

Επιτυχία στο μέτωπο της οικονομίας

Έχουμε πολλές φορές υποστηρίξει ότι μέτρο επιτυχίας ή αποτυχίας  μιας κυβέρνησης είναι οι επιδόσεις της στο χώρο της οικονομίας και οι επιδόσεις της στην διαχείριση των κοινωνικών προβλημάτων. 

 Τα δύο αυτά θέματα συνδέονται μεταξύ τους διότι η επιτυχία τους ενός υποστηρίζει την επιτυχία του άλλου. Παράλληλα δεν πρέπει να  ξεχνάμε ότι μια οικονομία πάει μπροστά όταν αξιοποιούνται στο έπακρον η απασχόληση, τα διαθέσιμα κεφάλαια και η τεχνολογία. 

Στην Ελλάδα του 2021 καταγράφουμε, εν μέσω πανδημίας και σοβαρών αγκυλώσεων στην παραγωγική διαδικασία, ένα απίστευτο ρεκόρ που δεν έχουμε ξαναδεί τα τελευταία 50 χρόνια.  ΄

Ενας ρυθμός αύξησης του Εθνικού προϊόντος σχεδόν 17% που συνεπάγεται ακόμα μεγαλύτερη ενθάρρυνση των επενδύσεων, της απασχόλησης και της ελάφρυνσης των άμεσων φόρων αφού αυτοί μπορούν να αναπληρωθούν από την μεγάλη αύξηση των έμμεσων φόρων. 

Πρόκειται  δηλαδή για μια τεράστια επιτυχία που την πιστώνεται εξ’ ολοκλήρου το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και ο πρωθυπουργός και την οποία ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει αφού βασίζεται σε αριθμούς και όχι λόγια ως “έπεα πτερόεντα”.

Μπροστά σε έναν δύσκολο χειμώνα, όπου οι διεθνείς εξελίξεις θα επηρεάσουν μάλλον αρνητικά τη ζωή μας, μια τέτοια επιτυχία λειτουργεί ενθαρρυντικά  και στέλνει το μήνυμα ότι,  όπου υπάρχει κόπος και τρόπος, τα πάντα μπορούν να βελτιωθούν!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *