Γνώμες

Επιτάχυνση για το Κτηματολόγιο

Οι φορείς του δημοσίου στο νησί μας πρέπει να επιταχύνουν τις διαδικασίες για να κατοχυρώσουν στο Κτηματολόγιο τη γη και τα ακίνητα που τους ανήκουν, δηλαδή αυτά που ανήκουν σε όλο τον ελληνικό λαό.

Η παραίνεση αφορά όλους, από το Δήμο μέχρι τον ΟΔΑΖ και από την Περιφέρεια μέχρι το Νοσοκομείο και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό.

Καθώς τα προβλήματα με τη σύνταξη του Κτηματολογίου υπάρχουν και στη Ζάκυνθο ειδικά δεν είναι εύκολο να εκλείψουν, εκτιμάμε πως αυτοί οι φορείς δεν πρέπει να αφήνουν το χρόνο να κυλάει άσκοπα γιατί τα προβλήματα και ο φόρτος εργασίας βρίσκεται μπροστά τους.

Το νησί μας βρίσκεται πανελλαδικά στις περιοχές εκείνες που έχει γίνει η μικρότερη συγκέντρωση δηλώσεων από τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Η είδηση αυτή είδε το φως της δημοσιότητας σε μια συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κτηματολογίου και δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη.  Σύμφωνα με όσα ανέφερε «το μικρότερο ποσοστό συλλογής αυτή τη στιγμή (από 26% έως 41%) έχουν οι δήμοι Κυθήρων, Σπετσών, Τροιζηνίας, Ευρώτα, Βέλου Βόχας, Ζακύνθου, Φούρνων (Ικαρίας), Σάμου, Πόρου και Υδρας».

Υποθέτουμε ότι η παράταση που δόθηκε θα βοηθήσει να πράξουμε όλοι τα δέοντα και κυρίως οι αρχές του τόπου που πρέπει να ενδιαφερθούν  για τη δημόσια περιουσία με την ευρύτερη έννοιά της.  

Αγγελική Ξενόφου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *