Οικονομία

Επιστρεπτέα προκαταβολή 5: Ξεπέρασαν τις 725.000 οι αιτήσεις

Κατέρριψε όλα τα ρεκόρ ο πέμπτος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Τέσσερις ώρες πριν κλείσει η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ είχαν υποβληθεί 725.670 αιτήσεις, δηλαδή 60% περισσότερες από τις 450.000 που περίμεναν στο υπουργείο Οικονομικών.

Σήμερα η ΑΑΔΕ αναμένεται να στείλει στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αναλυτικά τα στοιχεία των αιτήσεων με τους τζίρους που έχουν δηλώσει οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες προκειμένου να διαμορφωθεί ο αλγόριθμος ο οποίος με βάση τον οποίο θα επιλεγούν οι δικαιούχοι και θα καθοριστεί το ύψος του φθηνού κρατικού δανείου που θα λάβει κάθε επιχείρηση και ελεύθερος επαγγελματίας.

Το γεγονός ότι εκδήλωσαν ενδιαφέρον πάνω από 725.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες δεν σημαίνει ότι θα ενισχυθούν όλοι όσοι υπέβαλαν αίτηση.

Πολλοί αναμένεται να «κοπούν» από το σύστημα γιατί δεν θα πληρούν τις προϋποθέσεις ενώ ο αλγόριθμος θα ενσωματώνει τα ποσά που έλαβαν οι δικαιούχοι με τον τέταρτο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής ενώ σε κάθε περίπτωση το ελάχιστο όριο ανέρχεται στα 1.000 ευρώ.

Τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου αναμένεται να ανοίξει ξανά η πλατφόρμα myBusisnessSupport όπου αυτή τη φορά οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες θα πρέπει να αποδεχθούν το ποσό του κρατικού δανείου που θα λάβουν μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και την Τρίτη και από την Τετάρτη μέχρι και την Παρασκευή θα γίνουν οι πληρωμές στους δικαιούχους συνολικού ύψους 1,5 δισ. ευρώ.

Ο έκτος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής αναμένεται να ανοίξει τον Μάρτιο και θα ληφθεί υπόψη η μείωση του τζίρου των επιχειρήσεων στο πρώτο δίμηνο του έτους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *