Κοινωνία

Επισκευή του οδικού δικτύου ζητά το Καλαμάκι

Το Τοπικό Συμβούλιο της Δ.Κ. Καλαμακίου με ανακοίνωση που εξέδωσε ζητά να διενεργηθεί άμεσα αυτοψία στο οδικό δίκτυο της κοινότητας από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, Τεχνική υπηρεσία της Π.Ε Ζακύνθου, τροχαία Ζακύνθου, για την καταγραφή των προβλημάτων του οδοστρώματος.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Το οδικό δίκτυο της κοινότητας παρουσιάζει σε πολλά σημεία καθίζηση, λακούβες, φθορά ασφαλτοτάπητα που εγκυμονούν κινδύνους πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων. Ιδιαιτέρως αναφέρουμε ότι στη Δημοτική οδό Καλαμάκι-Λαγανά έχουν συμβεί πάρα πολλά τροχαία ατυχήματα και μάλιστα θανατηφόρα. Επίσης η δημοτική οδός ΚΤΕΟ-Αγ. Κατερίνης παρουσιάζει καθίζηση του οδοστρώματος με συνέπεια την εκτροπή των οχημάτων.

Πολλοί δρόμοι δεν διαθέτουν πεζοδρόμια με αποτέλεσμα να εκτίθονται σε άμεσο κίνδυνο οι πεζοί, κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες από τα διερχόμενα οχήματα προσπαθώντας να αποφύγουν τις λακκούβες.

Κατόπιν όλων των παραπάνω καλούμε κάθε υπεύθυνο φορέα, όπως μεριμνήσει τάχιστα στο αίτημα μας για την διενέργεια αυτοψίας και να λάβει άμεσα όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την αποκατάσταση των επαρχιακών, δημοτικών και αγροτικών οδών της κοινότητας.

Κύριο μέλημα μας είναι πρωτίστως η προστασία της ανθρώπινης ζωής και η σωματική ακεραιότητα των πολιτών και δευτερευόντως η αποτροπή της απώλειας και καταστροφή περιουσίας των δημοτών, με υπαιτιότητα τη δική μας παράλειψη, αδράνεια και αδιαφορία. Κατά συνέπεια την περαιτέρω οικονομική σπατάλη και επιβάρυνση του δημοσίου για αποζημίωση των παθόντων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *