Ζάκυνθος

Επισκευάζεται η Μαθητική Εστία με μελέτη από τις Τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου

Ένα μικρό οδοιπορικό στους εσωτερικούς χώρους του παλιού Οικοτροφείου και σημερινής Μαθητικής Εστίας έδειξε την αναγκαιότητα εργασιών για την επισκευή όλων αυτών των χώρων που στο παρελθόν φιλοξενούσαν μαθητές από τα ορεινά για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τη φοίτηση στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Τώρα η Μαθητική Εστία εξυπηρετεί και άλλες ανάγκες αλλά πάντα για μαθητές και για φιλοξενία ατόμων που έρχονται εδώ για πολιτιστικές δράσεις.

Είναι η πρώτη φορά που μετά από πολλά χρόνια θα γίνει συστηματική συντήρηση στους χώρους που έχουν υποστεί ζημιές από υγρασία και αδιαφορία. Τα κτίρια είναι παλαιά και χρειάζονται κάθε χρόνο τη φροντίδα τεχνικών.

Τώρα ο Δήμος διαθέτει το ποσό των 100 χιλιάδων ευρώ, σύμφωνα με τη μελέτη που εκπονήθηκε και η δημοπρασία θα γίνει άμεσα για να αναδειχθεί εργολάβος που θα κάνει τις εργασίες. Οι παρεμβάσεις θα πρέπει να ολοκληρωθούν σε τέσσερις μήνες.

Η Αντιδήμαρχος Βίβιαν Καψαμπέλη

Σύμφωνα με όσα μας δήλωσε η Αντιδήμαρχος Βίβιαν Καψαμπέλη που είναι υπεύθυνη από το Δήμο για τους χώρους, δεν μπορεί να συνεχιστεί η παραμονή ατόμων εκεί γιατί τα ταβάνια έχουν πάθει ζημιές και πέφτουν σοβάδες. Σε χώρους που μένουν μαθητές χρειάζεται να επιδεικνύουμε μεγάλη προσοχή, σημείωσε μεταξύ άλλων η Αντιδήμαρχος.

Της Αγγελικής Ξενόφου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *