Ζάκυνθος

Επίσκεψη Περιφερειάρχη στο κεντρικό νεκροταφείο – Ζημιές σε 250 τάφους (photo)

Στο κεντρικό νεκροταφείο της πόλης πήγε χθες το πρωί η Περιφερειάρχης η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Ζάκυνθο για να δει από κοντά τις καταστροφές που προκάλεσε στο πέρασμά του ο κυκλώνας «ΙΑΝΟΣ».

Μαζί της ήταν οι Αντιπεριφερειάρχες και υπηρεσιακοί παράγοντες ενώ λίγο αργότερα στον ίδιο χώρο ήταν και ο Δήμαρχος ο οποίος ανακοίνωσε ότι άμεσα ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών και βελτίωσης της γενικότερης εικόνας του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά από τους αρμόδιους προς την Περιφερειάρχη, από τη σφοδρή κακοκαιρία ξεριζώθηκαν 80 αιωνόβια δέντρα (κυπαρίσσια), τα οποία προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε τάφους. Επιπλέον άλλα 20  δέντρα έχουν γείρει και πρέπει να κοπούν ενώ στους 250 απαριθμούνται οι τάφοι που έσπασαν ή έχουν υποστεί γενικότερες ζημιές. 

Η κ. Κράτσα Τσαγκαροπούλου μετά την επίσκεψή τους στους χώρους του νεκροταφείου δήλωσε ότι λόγοι ηθικοί και συναισθηματικοί επιβάλλουν την άμεση αποκατάσταση των ζημιών και συμπλήρωσε πως η θεομηνία μας δίνει την ευκαιρία να διορθώσουμε τα κακά του παρελθόντος και ότι δεν έγινε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Ο κ. Αρετάκης δήλωσε ότι θα κοπούν τα επικίνδυνα δέντρα και ότι τα συνεργεία θα πιάσουν δουλειά άμεσα για να γίνει η αποκατάσταση.

Αγγελική Ξενόφου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *