Ζάκυνθος

Επιμελητήριο Ζακύνθου: “Πρώτη φορά το κράτος αναγνωρίζει νομοθετώντας, την σημασία του Ναυαγίου Ζακύνθου”

Ανακοίνωση που χαιρετίζει τις αποφάσεις της κυβέρνησης και του Υπουργείου Τουρισμού για το Ναυάγιο εξέδωσε το Επιμελητήριο Ζακύνθου ενώ γίνεται και σκληρή κριτική για την στάση του Δημάρχου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ένα προφανές αίτημα δεκαετιών της τοπικής κοινωνίας, μια συνεχώς αυξανόμενη αναγκαιότητα για το ίδιο το παγκοσμίου φήμης αξιοθέατο, μια μεθοδική και κοπιώδης προσπάθεια ετών των παραγωγικών φορέων για την προστασία και ανάδειξη του, έρχονται να βρουν λύση και δικαίωση μέσω της υπερψήφισης του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Τουρισμού, που προβλέπει την σύσταση της Επιτροπής Πρότυπης Τουριστικής Αξιοποίησης και Προστασίας του Ναυαγίου Ζακύνθου.

Γιατί είναι η πρώτη φορά που το κράτος αναγνωρίζει νομοθετώντας, την σημασία του Ναυαγίου Ζακύνθου για το τουριστικό προϊόν της χώρας, την ουσιαστική συμβολή του στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας σε όλους τους κλάδους, αλλά και την ευαίσθητη ισορροπία στην οποία είχε αυτό περιέλθει λόγω πολυετούς εγκατάλειψης, πολιτικής αντιπαράθεσης, κτηματικών διεκδικήσεων και πλήθους άλλων ευφάνταστων σεναρίων και στρεβλώσεων.

Χαιρετίζουμε με χαρά, την θετική αυτή εξέλιξη και αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που τα τελευταία χρόνια μας άκουσαν και συναισθάνθηκαν τους προβληματισμούς μας, με αποκορύφωμα τις τελευταίες λίγες εβδομάδες όταν και οι πιέσεις για απραξία των κρατικών φορέων εντάθηκαν σε απρόσμενο βαθμό.

Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ιστορική ευθύνη που μας αναλογεί με την συμμετοχή μας στον νέο αυτό φορέα, αποτελούμενο από εκπροσώπους που εκφράζουν όλο το φάσμα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου, τεσσάρων εκ των πέντε Ζακυνθινής προέλευσης. Μιας επιτροπής με δυνατότητα σύνθεσης απόψεων και ικανοτήτων μεταξύ των μελών της, μακριά από πιθανή θεόσταλτη σοφία ενός αυτοπροσδιοριζόμενουφωτεινού παντογνώστη που συγκεκριμένοι και γνωστοί κύκλοι απεργάζοντω. Είναι στην ευχέρεια των μελών της επιτροπής να διαφυλάξουν το κύρος της και να την καταστήσουν παραγωγική και ευέλικτη, ώστε να ανταποκριθεί στις άμεσες απαιτήσεις.

Στο σημείο αυτό, δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε την βαθιά θλίψη μας για τον συνεχή κατήφορο, το απαράμιλλο θράσος και τον ανερμάτιστο λόγο του κ. Δημάρχου, ο οποίος σε μια μνημειώδους ψεύδους και αμετροέπειας δημόσια επιστολή του προς τους συναρμόδιους Υπουργούς και τον Πρωθυπουργό, απαξιώνει τα συλλογικά μας όργανα, μη αντιλαμβανόμενος ότι εκπροσωπούμε το σύνολο των παραγωγικών δυνάμεων που εργάζονται για να μην καταστραφεί το τουριστικό προϊόν του τόπου μας και ότι το εισόδημα της Ζακύνθου προέρχεται από τον τουρισμό. Εκτός εάν ο κ. Δήμαρχος έχει δρομολογήσει άλλης μορφής ανάπτυξη για τους χιλιάδες Ζακυνθινούς που εργάζονται και ζουν σήμερα από τον τουρισμό.

Εμφανίζει στο κείμενο του αυτό μια στρεβλή εικόνα λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης, μια κεκαλυμμένηάγνοια αρχών και κανόνων και ένα απροκάλυπτο παράπονο που δεν τον κατέστησαν εισπράκτορα του όλου εγχειρήματος, με επιχειρήματα που ούτε τους κρυπτόμενους αλλά τοις πάσι γνωστούς συμβούλους, συνεταίρους και πιστούς συνεργάτες του δεν θα μπορούσαν να πείσουν. Πόσο μάλλον τον Πρωθυπουργό και το Υπουργικό Συμβούλιο.

Η αναγωγή δε που συνειρμικά γίνεται για αντίστοιχου ύφους, ήθους και επιχειρηματολογίας επικοινωνία με κρατικούς φορείς για όλα τα άλλα ανοιχτά θέματα της Ζακύνθου, μόνο απαισιοδοξία και μαύρες σκέψεις μπορεί να φέρει. Η επίπλαστη τέλος δημοτικότητα του και η πεποίθηση του ότι στις δημοτικές εκλογές επροτιμήθει έναντι όλων ημών των παραγωγικών φορέων, μόνων ως ύβρις μπορεί να θεωρηθεί προς τους δημοκρατικούς πολίτες του τόπου. Και πάντα μετά την ύβρι έρχεται η νέμεσις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *