Ζάκυνθος

Επεκτείνεται η κλινική Covid στο νοσοκομείο Ζακύνθου

Σε φάση υλοποίησης βρίσκεται η πρόταση της Επιτροπής Λοιμώξεων του νοσοκομείου Ζακύνθου για δημιουργία 7 έως 8 νέων κρεβατιών στην κλινική  Covid, σύμφωνα με πληροφορίες των τελευταίων ημερών που δημοσίευσε η εφημερίδα ΕΡΜΗΣ.

Το γεγονός της μείωσης του αριθμού των κρουσμάτων που είχαμε τις τελευταίες ημέρες δεν σημαίνει ότι πρέπει να επαναπαυόμαστε και για λόγους ασφαλείας ελήφθη η παραπάνω απόφαση η οποία τέθηκε άμεσα σε εφαρμογή.

Ερωτηθείς για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων Αθανάσιος Μάρκου δήλωσε ότι ναι μεν είχαμε πολλά εξιτήρια τις τελευταίες ημέρες αλλά ταυτόχρονα λαμβάνονται αποφάσεις για την θωράκιση του νοσοκομείου μας.

Ειδικότερα ο κ. Μάρκου δήλωσε: «Είχαμε αρκετά εξιτήρια νοσηλευομένων στην κλινική Covid,  αλλά παρ’ όλα αυτά και στα πλαίσια της ακόμα μεγαλύτερης θωράκισης του νοσοκομείου και κατ’ επέκταση του νησιού και των κατοίκων του, είμαστε στη φάση της σχεδόν τελικής υλοποίησης της πρότασης της Επιτροπής Λοιμώξεων για επέκταση της κλινικής Covid με 7-8 επιπλέον κρεβάτια. Σε μία εβδομάδα περίπου θα είμαστε έτοιμοι να τα λειτουργήσουμε».

Τα κρούσματα

Αναφορικά με την εικόνα του νησιού μας τις τελευταίες ημέρες που δεν είχαμε (παρά ελάχιστα) κρούσματα, ο κ. Μάρκου σημείωσε πως πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα για την μη διασπορά του κορονοϊού ώστε αυτή η κατάσταση να μην είναι περιστασιακή.

 «Παρά το γεγονός ότι η φωτογραφία της ημέρας δείχνει μία ύφεση, δεν πρέπει να μας ξεγελά η μεγάλη εικόνα, που μας υπαγορεύει την εξακολούθηση της τήρησης των μέτρων και των κανονισμών ώστε να διατηρήσουμε την κατάσταση  και να την βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο. Στόχος είναι να διατηρήσουμε την κατάσταση σε βάθος χρόνου και να την βελτιώσουμε για να μην είναι περιστασιακή» επεσήμανε ο κ. Μάρκου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *