Κοινωνία

Επανα-προκήρυξη θέσεων και επέκταση συμβάσεων για τις καθαρίστριες στα σχολεία

Την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Εσωτερικών επισκέφτηκε την προηγούμενη Παρασκευή ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Νικήτας Σπίνος με σκοπό να θέσει το πρόβλημα με την έλλειψη προσωπικού για την καθαριότητα στα σχολεία, το οποίο μονοπώλησε το ενδιαφέρον στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη.

Οι θέσεις που προκηρύχθηκαν από το Δήμο Ζακύνθου σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες στα σχολεία του νησιού που άρχισαν να λειτουργούν σε συνθήκες κορονοϊού, μια που η τήρηση των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας επιβάλουν τον συνεχή καθαρισμό των τουαλετών και των άλλων κοινόχρηστων χώρων. Μάλιστα από τις θέσεις που προκηρύχθηκαν, πολλές αφορούν προσωπικό τρίωρης απασχόλησης, ενώ υπάρχουν και εργαζόμενοι που τελικά παραιτήθηκαν καθώς η εργασία τους κρίθηκε ασύμφορη.

Αυτό που τονίστηκε από τον κ. Σπίνο μετά την συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών είναι πως δυστυχώς αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζουν πολλοί Δήμοι ανά την Ελλάδα, καθώς οι θέσεις που συνολικά προκηρύχτηκαν δεν καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες των σχολείων για τα οποία έχουν την ευθύνη. Η λύση που μπορεί άμεσα να δοθεί είναι οι Δήμοι και εν προκειμένω ο Δήμος Ζακύνθου, να μετατρέψουν τις 3ωρες συμβάσεις σε συμβάσεις πλήρους ωραρίου, καλύπτοντας οι ίδιοι τη διαφορά στη μισθοδοσία και την ασφάλιση.

Σύμφωνα με τον κ. Σπίνο, αυτή είναι η λύση στην οποία άμεσα θα προχωρήσει ο Δήμος Ζακύνθου αναλαμβάνοντας να καλύψει τη διαφορά για τις συμβάσεις όσων από τους 28 εργαζομένων με τρίωρη απασχόληση κρίνεται αναγκαίο. Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας ανακοίνωσε ακόμη πως ο Δήμος έχει προχωρήσει ήδη στην νέα προκήρυξη 9 θέσεων καθαριστριών για να καλυφθούν οι θέσεις που έμειναν κενές μετά τις παραιτήσεις.

«Προς το παρόν στα σχολεία συνεχίζουμε να καλύπτουμε τις ανάγκες με τις καθαρίστριες του Δήμου και προς το παρόν είμαστε καλυμμένοι και στην Α΄βάθμια αλλά και την Β΄βάθμια Εκπαίδευση» κατέληξε. 

Μ.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *