Κοινωνία

Εντός του Νοέμβρη αναμένεται η επαναλειτουργία του 1ου Νεκροταφείου

Μέσα στο Νοέμβρη εκτιμούν υπηρεσιακοί παράγοντες της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου πως θα μπορέσει και πάλι να ανοίξει για το Κοινό το 1ο Νεκροταφείο της Πόλης οπότε και θα έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις για τον καθαρισμό και την απομάκρυνση των σπασμένων δέντρων που άφησε πίσω ο ΙΑΝΌΣ προκαλώντας τεράστια καταστροφή και σε πολλά ταφικά μνημεία.

Θυμίζουμε πως μετά τον πρώτο κύκλο καθαρισμού που έγινε από τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Πρασίνου, ανέλαβε ιδιώτης με ειδικό γερανοφόρο όχημα προκειμένου να απομακρυνθούν τα ψηλά και μεγάλα κυπαρίσσια και αυτές οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες  2 εβδομάδες.

Εν τω μεταξύ από την πλευρά του Δήμου υπάρχει ήδη αλληλογραφία με την Διεύθυνση Αποκατάστασης Νεώτερων Μνημείων στην Πάτρα προκειμένου αφενός να απομακρυνθούν τα κυπαρίσσια των οποίων οι κορμοί είναι έτοιμοι να πέσουν, αφετέρου να γίνει η αποκατάσταση των μνημείων που διαλύθηκαν από την πτώση των δέντρων. Η αποκατάσταση  ωστόσο των παλιών τάφων φαίνεται να χαρακτηρίζεται από σοβαρές αγκυλώσεις καθώς απαιτεί έγκριση, μελέτη και χρηματοδότηση  από το Υπουργείο Πολιτισμού! Κλιμάκιο μηχανικών της Διεύθυνση Νεωτέρων Μνημείων είχε βρεθεί στο νησί μας πριν από ένα μήνα κάνοντας μια πρώτη αποτίμηση της καταστροφής αλλά τώρα, όπως έγινε γνωστό, ζητήθηκε η συνδρομή υπαλλήλου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ζακύνθου για να κάνει νέα αυτοψία σε σχέση με την υπάρχουσα κατάσταση στο χώρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *